Sport

Letartóztatták a világ leghíresebb szerencsejátékosát

póker (póker, )
póker (póker, )

A Földkerekség legnagyobb szerencsejátékosa hírében álló Archie Karas három év börtönt is kaphat, miután kártyacsaláson érték egy kaliforniai kaszinóban.

A hajdanán milliókat nyerő Archie Karast, akit sokan csak a világ legnagyobb szerencsejátékosának tartanak, a múlt héten letartóztatták, ugyanis megjelölte a kártyalapokat, amik nyolcezer dollárt hoztak neki a konyhára – írja a magyar szerencsejátékos oldal.

A 62 éves Karas, eredeti nevén Arargyros Karabourniotis a kilencvenes évek elején lett híres játékos Las Vegasban, amikor mindössze 50 dollárral érkezett a városba, egy héttel később már tízezer dollárt kockáztatott bizonyos pókerjátszmákon.

Lebukott a görög csaló
Fotó: www.pokerplayer.co.uk

Azután könnyedén vezetett az út számára a milliók felé, két év alatt negyvenmilliónyit nyert össze kártyán, amit viszont alig pár hónap alatt szinte mind elvesztett. Ez a hatalmas pénzösszeg főleg azért vándorolt ki a kezei közül, mivel a póker felől a kevésbé kecsegtető kaszinójátékok felé vette az irányt, kocka, blackjack és rulett került terítékre.

A rettegett játékos hírében álló Karas 1996-ra többször lenullázódott, de különleges akarásának köszönhetően valahogy mindig visszakapaszkodott.

A legtöbb fellángolásának azonban olyan játékok álltak útjába, mint a baccarat vagy a blackjack, ami legutóbb is a vesztét okozta.

Ez az utolsó alkalom pedig igazán fájdalmas lehet számára, ugyanis a Kalifornia állambeli Barona kaszinó felvételt készített arról, hogy Karas megjelöli a lapokat, bizonyos színkombinációkat használt arra, hogy melyek a magas értékű és melyek az alacsony értékű lapok.

Végül nyolcezer dollárt nyert, ami lebuktatta őt, a kaszinó értesítette a rendőrséget, akik Karast Las Vegas-i otthonában fogták el, és bíróság elé idézték.

Ha az ellene hozott vádak igaznak bizonyulnak, akkor Karas három év börtönbüntetésre számíthat. Az ügyében nem igazán számíthat enyhítő okokra, ugyanis az elmúlt 25 évben már ötször is meggyanúsították csalással, igaz először kell bíróság elé állnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik