wöller gergő (wöller gergő)
Sport

Elérték a célt a szabadfogású birkózók

Gulyás István szakágvezető elégedett a szabadfogású magyar csapattal, amely a budapesti birkózó-világbajnokságon kitűzött célt, az egy érem megszerzését teljesítette.

“Örülök az éremnek, mert világbajnokságon dobogós helyet elérni siker, de kettős érzések kavarognak bennem, mert lehetett volna több is” – értékelte a szakember Veréb István (84 kg) harmadik helyét. – “Kevésen múlt, hogy nem lett még egy, de sajnos Hatos Gabinak most nem jött össze.”

A kapitány Veréb teljesítményét méltatta, ugyanakkor egyik versenyzőjével sem volt elégedetlen.
“István végre kiugróan szerepelt, ráadásul a legjobbkor. Kedden végig jól és koncentráltan birkózott, s mindig betartotta a taktikai utasításokat, szerintem nagy lökést ad majd neki ez a bronzérem” – mondta Gulyás, aki sajnálja a 74 kilósok szerdai negyeddöntőjében vereséget szenvedett olimpiai bronzérmes Hatost. – Az az igazság, hogy egy világbajnokságon nem elég a 100 százalék, kell egy kis plusz is, ami most Gabiban nem volt meg úgy, mint a korábbi világversenyeken.”


Veréb az eddigi egyetlen érmes
Fotó: AFP

Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, 2010-ben vb-harmadik Hatossal kapcsolatban a szakember megjegyezte, hogy a 30. születésnapját októberben ünneplő sportolón érzett egy kis fáradtságot, s a jövőben meg kell találni a megoldást arra, hogy egy kicsit pihenhessen, feltöltődhessen úgy, hogy közben a jó eredményekhez szükséges munkát elvégzi.

Előzetesen a nehézsúlyú Ligeti Dánieltől (120 kg) is jó szereplést lehetett remélni, ám a 24 éves, Verébhez és Hatoshoz hasonlóan szombathelyi versenyző kedden már második meccsén kikapott. Gulyás kedden, a kínai riválistól elszenvedett vereség után bosszús volt, mert Ligeti 2-0-ás vezetésénél egy buta hibát követett el, s meggondolatlansága a meccsébe került. A szakember mindehhez szerdán hozzátette, hogy Ligetinek nagyon nehéz éve volt, szinte állandóan sérüléssel, vagy betegséggel bajlódott.

“Danival kapcsolatban most az a legfontosabb, hogy teljesen egészségesen tudjon nekivágni a következő felkészülésnek, mert nagyon nehéz dolga volt neki és nekünk is a problémái miatt” – mondta a tavaly Eb-második, 2011-ben Eb-harmadik fiatal nehézsúlyúról a kapitány.

Gulyás a csapat többi tagjával sem elégedetlen, mint mondta a fiatal, tapasztalan versenyzők, Kardos Róbert, Molnár József és Szmik Attila sem okozott csalódást, nem ijedtek meg, akciókat mutattak be, sőt, Kardos meccset is tudott nyerni, s ez bíztató.

Ajánlott videó