Sport

Győri tragédia: muszáj bővíteni a játékoskeretet

kosárlabda (kosárlabda)
kosárlabda (kosárlabda)

A héten újra edzésbe állnak az UNI Győr buszbalesetet szenvedő női kosarasai, de új emberekre is mindenképp szüksége lesz a csapatnak.

A mindössze 17 esztendős Dobos Ágnes edzhet először az amerikai Dannielle Diamanttal, aki szerencsésnek mondhatja magát, hisz nem tartózkodott Magyarországon a tömegbaleset idején – írja a blikk.hu.

„Egyelőre csak Ági állapota teszi lehetővé, hogy edzésre jelentkezzen. A többieknek várniuk kell, de jó hír, hogy a szerb Milica Ivanovics a héten elkezdheti a gyakorlásokat, igaz, csak könnyített vízifoglalkozásokon” – mondta Szentendrei Áron, aki a tragédia után kapott felkérést a vezetőedzői teendők ellátására.

Dobos (jobbra) térhet vissza elsőként
Fotó: MTI

Sajnálatos módon súlyos sérülésekkel küszködő játékosai is akadnak az alakulatnak. Natasa Kovacsevicsnek amputálni kellett a bal lábát, Kovács Krisztina gerincsérülése miatt visszavonul, míg Tullner Evelin újabb bokaműtéte miatt kénytelen kihagyni a teljes szezont.

„Két posztra még igazolnunk kell. A hazai kínálat elég szűk, ezért inkább külföldiekkel számolunk, most várjuk a menedzserek jelentkezését” – tette hozzá a korábban másodedzőként dolgozó Szentendrei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik