Sport

Top 5: sírgyalázás és történelmi Fradi-győzelem

ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )
ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )

Ezen a hétvégén is történtek érdekességek a sport világában. Íme, a top 5.

Mozgalmas napok vannak mögüttünk, hiszen a kajakosaink leiskolázták a mezőnyt a duisburgi világbajnokságon, valamint Overdose is visszavonult a vasárnap a Kincsem Parkban.

Sajnos a hétvégén egy felháborító eset is történt, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül, hiába próbálunk a Top 5-be vicces, vagy megmosolyogtató eseteket összegyűjteni.

Győrben ugyanis ismeretlen tettes megrongálta és kirabolta a kilenc évvel ezelőtt tragikus körülmények között elhunyt Fehér Miklós sírját.

Fotó: MTI

Három relikvia tűnt el az üveglap alól, ahol egyebek mellett Fehér Miklós mezét, egykori csapatainak sáljait, valamint annak a stadionnak a gyepéből egy darabot őriztek, ahol utolsó meccsén pályára lépett.

Érthetetlen, miért süllyed idáig valaki…

Kicsit könnyedebb vizekre evezve, utazzunk át Belgiumba, ahol szintén lopásoktól volt hangos a sajtó. Itt azonban a büntetőpontokat szereti valaki hazavinni.

A rejtély nem túl szokványos: kilenc alacsonyabb osztályban szereplő csapat pályájáról tűnt el a fű, a tizenegyes pont környékéről. Az egyik csapat pedig még rosszabbul járt, hiszen a Herzele együttesétől négy szögletzászlót és a kezdőkör gyepét is elvitték. Az pedig már csak hab a tortán, hogy több játékos, akiknek nem tűnt fel az ellopott fű, belelépett a gödörbe, amitől szerencsétlen módon lesérültek.

Maradjunk még egy kicsit Belgiumban. Szombaton a Royal Antwerp-Geel FC összecsapáson megtekinthettük az év talán legnagyobb bírói bakiját.

Ugyanis a vendégek játékosát egy szép csel után buktattták, de még méterekkel a büntetőterületen kívül. A játékvezető ezt követően, szemrebbenés nélkül tizenegyest ítélt, persze az antwerpeniek óriási felháborodására. A Geel futballistáit ez viszont nem zavarta, a büntetőt értékesítették, így vereség helyett döntetlent értek el igedenben.

A következő helyszín Németország, Bielefeld. A város együttese a Fortuna Düsseldorfot fogadta a Bundesliga 2-ben még pénteken. 

A meccset a hazaiak nyerték ugyan, de ami miatt emlékezetes lehet ez a találkozó, az az első találat. A vendégek ugyanis szép akciót vezettek, majd kétszer is próbára tették a Bielefeld kapusát. A kipattanó azonban épp az egyik védő elé került, ő pedig azonnal felszabadított – volna. Ám pechére csapattársát, Johannes Rahnt találta telibe, róla pedig a kapuba vándorolt a játékszer…

Végezetül ejtsünk szót egy 4 év 7 hónap után véget érő sorozatról. Ennyi idő után nyert ugyanis női kézilabda bajnoki mérkőzést a Ferencváros a Győr ellen.

Vasárnap a hazai pontvadászat nyitókörében azonnal összemérte erejét a két legjobb női csapat. A Fradi végig uralta a meccset, a Győr pedig többnyire futott az eredmény után, így igazán látszott, mennyit is jelent Görbicz Anita a csapatnak. A kapitány ugyanis sérülés miatt most hetekre kidőlt.

A vége 20-17-es győzelem és óriási ünneplés lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik