Sport

Erőssné: A fiam nem hibázott

Erőss Zsolt (erőss zsolt)
Erőss Zsolt (erőss zsolt)

Erőss Zsolt édesanyja szerint ideje volt megtenni a feljelentést fia halála ügyében.

Fotó: MTI

Neidenbach Ákos, a Hegymászó balesetek című könyv szerzője tett feljelentést foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. Ezt a Legfőbb Ügyészség július 3-án iktatta, így nyomozás indulhat a Kancsendzöngán történtek miatt.

A hegymászóoktató szerint hibák sorozata vezetett a tragédiához, Erőss Zsolt és Kiss Péter halálához. Az ügyben megszólalt Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció vezetője is. Elmondta, “annak, aki feljelentést tett, nincs magashegyi tapasztalata, és nem járt a Himalája közelében sem”.

Erőss özvegye, Sterczer Hilda pedig kijelentette, ha neki nincsenek kérdései a tragédiával kapcsolatban, akkor másnak se legyenek.

Erőss Zsolt édesanyja ezzel szemben a Blikknek adott interjúban hangsúlyozta, Neidenbach helyesen cselekedett.

“Nekem ehhez nem volt erőm, ha lett volna, már megteszem ezt a lépést. Egyben biztos vagyok: a fiam nem hibázott.”

“Az édesanya érzései teljes mértékben érthetők, és mindent meg fogok tenni, hogy ne lehessen az ország legnagyobb hegymászójáról olyan könnyedén lemondani” – nyilatkozta Neidenbach, aki szerint az egyik baj az volt, hogy fáradt serpákat küldtek fel Erőssékért.

A hegymászóoktató Kiss Péterre is kitért. Erőss fiatal társáról úgy gondolja,  a csúcstámadása kockázatos volt, mivel a Kancsendzönga előtt csak 4000-es hegyeket mászot meg. Erre Klausmann Viktor is reagált:  “Ez sportbaleset volt. Két felelős ember mászott, tanúk pedig nincsenek. Ők pontosan tudták, hová mennek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik