Sport

Bivalyerős csoportban a magyar kéziválogatott

Mocsai Lajos (mocsai lajos, )
Mocsai Lajos (mocsai lajos, )

Spanyolország, Izland és Norvégia lesz a magyar férfi-kézilabdaválogatott ellenfele a 2014-es, dániai Európa-bajnokságon.

A dán Herning városában sorsolták ki pénteken a 2014-es Európa-bajnokság csoportbesoztását. A magyar válogatott, amely sikerrel vette a selejtezőket, a harmadik kalapba került, így biztos volt, hogy két erős együttest is kapni fogunk a januári kontinenstornán.


Fotó: MTI

A mieink végül a B jelű csoportba kerültek, ahol Spanyolország, Izland és Norvégia lesz az ellenfél. Ha sikerülne a továbbjutás, a középdöntőben Dánia, Csehország, Macedónia és Ausztria következhet.

“Az olimpia után ismét megkaptuk a halálcsoportot. A sorsolások idején mindig megnézem a keresztcsoportot, ahonnan ellenfelet kapunk a csoportmérkőzések után, ám ez most teljesen felesleges, mivel lépésről-lépésre kell haladnunk, és csak a spanyolok, az izlandiak és a norvégok elleni találkozókra gondolhatunk. Nagy bravúr lenne a továbbjutás, amelyre csak teljes csapattal, alapos felkészüléssel van esélyünk” – mondta a szövetség Facebook-oldalán Mocsai Lajos, a válogatott szövetségi kapitánya.

A kvartettekből az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol két hatcsapatos csoportokban folynak tovább a küzdelmek. Innen az első két-két együttes jut be az elődöntőbe.

A 2014-es Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport: Dánia, Csehország, Macedónia, Ausztria

B csoport: Spanyolország, Izland, Magyarország, Norvégia

C csoport: Szerbia, Franciaország, Lengyelország, Oroszország

D csoport: Horvátország, Svédország, Fehéroroszország, Montenegró

Ajánlott videó

Olvasói sztorik