Sport

Százmilliós támogatást kap a Fradi

kezilabda(210x140)(1).jpg (kézilabda, )
kezilabda(210x140)(1).jpg (kézilabda, )

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében százmillió forintot kap a Ferencvárosi Torna Club az utánpótlás-nevelésre, az UTE pedig 20 millió forintos támogatásban részesül vízisporttelepének árvíz utáni helyreállítására.

Az FTC a százmillió forintos egyszeri, vissza nem térítendő támogatást az utánpótlás-nevelésre fordíthatja, a labdarúgó-szakosztály kivételével. A Ferencváros kézilabda- és jégkorongcsapata, atlétikai és birkózószakosztálya felveszi a Budapest nevet.

Az előterjesztés szövege emlékeztet arra, hogy a nagy múltú FTC jelenleg 1100 gyermek- és fiatalkorú sportolót nevel, a munkában 170 edző és sportszakember vesz részt.

Befogadták Wintermantel Zsolt és Nagy István képviselőknek, Újpest polgármesterének és alpolgármesterének módosító javaslatát is, e szerint az UTE 20 millió forintot kap óbudai vízisporttelepének helyreállítására. 

A létesítményt a dunai ár elöntötte és jelentősen megrongálta, így olimpiai helyezett sportolók felkészülése is nehézségekbe ütközik – érveltek az újpesti politikusok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik