Sport

Beerősített a Fehérvár KC

Fehervar-KC-Dunaujvarosi-Kohasz-Kezilabda-Akademia-(960x640).jpg (fehérvár kc, dunaújvárosi kohász, )
Fehervar-KC-Dunaujvarosi-Kohasz-Kezilabda-Akademia-(960x640).jpg (fehérvár kc, dunaújvárosi kohász, )

Több új igazolással a fedélzeten, már a jövő csapatának kialakításán dolgozik Pal Oldrup Jensen a Fehérvár KC vezetőedzője.

„A klub mindenképpen szeretne az EHF Kupában elindulni, a bajnokságban, pedig a legjobb négy közé jutás az egyértelmű célkitűzésünk. Ennek megfelelően erősítettük meg a csapatot, de legalább ekkora eredménynek tartom, hogy értékeinket is meg tudtuk tartani.” – mondta Balássi Imre klubelnök a Fehérvár KC sajtótájékoztatóján.

Idejekorán munkába is állt az FKC csapata, hiszen tagjai a Kiskunhalas NKSE elleni utolsó bajnokit követően rövid, tíznapos szünet kaptak Pal Oldrup Jensen vezetőedzőtől. Pünkösdhétfő után azonban újra találkoztak, közel négyhetes, intenzív felkészülésbe kezdtek, a következő szezon jegyében. Ez ugyan némileg szokatlan, de Jensen egyértelműen a jövő feladatait tartja szem előtt. A norvég szakember nem kertelt a jövőt illetően. „Az erőnlét számomra a legfontosabb, hiszen csak így bírhatják a lányok a magas intenzitású mérkőzéseket. Házi feladatot kapnak a lányok, melyet a négy hét alatt el kell végezniük. Szeptemberben már hat bajnoki vár a csapatra, ekkorra már csúcsformába kell lendülnünk. A most érkezett játékosokkal biztosan bővebb lesz a variációs lehetőség, ez azért is fontos, mert nagyon szűk maggal teljesítettük a legutóbbi szezont.”

Az már lényegében a bajnokság befejezése előtt eldőlt, hogy öten mindenképpen elhagyják a klubot. Triscsuk Krisztina a hírek szerint Érden folytatja, Lelkes Noémi külföldi lehetőség felé kacsingat, Szikora Melinda az FTC-Rail Cargo Hungária játékosa lett, Németh Nóra, valamint Zsigmond Vivien, pedig Budaörsre követte egykori mesterüket, Mihály Attilát.

Emberovics Míra, Vaszari Virág, és Horváth Bernadett meghosszabbította szerződését az egyesülettel, Mayer Szabina, aki a 2007/08-as idényben már erősítette az együttest, több mint két hete a csapattal dolgozik, és akárcsak a többi érkező, ő is kétéves szerződést írt alá. Még a Siófok elleni bajnokin, a Vác színeiben elszenvedett kéztörése után teljes értékű munkát végezve próbálja felvenni a norvég szakember által diktált feszített elő-alapozás ritmusát. „Örömmel jöttem vissza, a sérülésem már a múlté, bár a lövőerőmnek azért még vissza kell térnie.”- hangsúlyozta.

Jó döntésnek véli a Siófokról érkező válogatott hálóőr Kiss Éva, hogy áttette az állomáshelyét a koronázó városba. „Szeretnék tovább fejlődni, erre itt látok lehetőséget, ezért is fogadtam el az FKC ajánlatát. Bízom a jó, négy közé jutást jelentő szereplésünkben.”

Együtt dolgozik már a gárdával az Érdet elhagyó kapus, a húszesztendős Győrffy Alexandra is. Rajtuk kívül Békéscsabáról Hajduch Csengét igazolta az FKC, a 22 esztendős játékos több poszton is bevethető, így nagy hasznára lehet majd a csapatnak.

Még nem teljes azonban a keret, mivel FKC megegyezett a szerb Zajecar spanyol irányítójával, a 28 esztendős Nuria Benzallal, aki jelenleg hazája válogatottjával a Mediterrán Játékokon szerepel, a felkészülés rajtjára, amely hivatalosan július 15-én indul azonban már ő is csatasorba áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik