Sport

Nadal történelmet írhat Párizsban

Rafael-Nadal(650x433)(1).jpg (rafael nadal, )
Rafael-Nadal(650x433)(1).jpg (rafael nadal, )

A spanyol teniszező nyolcadszor nyerhet Párizsban. Ellenfele honfitársa, David Ferrer lesz.

Vasárnap délután történelmet írhat a spanyol Rafael Nadal a francia nyílt teniszbajnokságon, hiszen korábban senki sem nyert 8 alkalommal a Roland Garroson.

Sokak szerint az döntőt már pénteken lejátszották, amikor a címvédő az elődöntőben óriási csatában legyőzte a világelső Novak Djokovicot.

A statisztika mindenképp a mallorcai versenyző mellett szól a Ferrer elleni döntőben, ugyanis ebben az évben háromszor – karrierjük során nyolcszor – találkoztak, és mindig Nadal nyert.

Ennek ellenére Nadal nem tartja magát a döntő egyértelmű esélyesének: „Nem érzem magam favoritnak. A torna során még szettet sem vesztett. Ő az a játékos, aki ellen, ha nem játszol tökéletesen, nagy bajba kerülhetsz.”

Apropó szett veszteség: Nadal számára nehézkesen indult a torna, ugyanis az első fordulóban Daniel Brands, majd a második körben Martin Klizan ellen is négy szettes mérkőzésre kényszerült.


Fotó: AFP

Ezzel kapcsolatban Rafa elmondta: „A Garros előtti tornákon sokkal jobban játszottam. Az első héten nem teljesítettem megfelelő szinten, de a végére azért belejöttem.

Az elődöntő során a 27 éves játékos majdnem öt órát töltött a pályán. A szombati 45 perces edzés után a spanyol úgy fogalmazott, hogy egy kicsit fáradtnak érzi magát, de ez a helyzet nem drámai.

David Ferrer negyedik kiemeltként még szettet sem vesztett idén a Roland Garroson, ahol tavaly elődöntőt játszott. Ez a 10. párizsi bajnoksága, jelenleg az 5. a világranglistán. Az első fordulóban Marinko Matosevic, majd Albert Montanes, Feliciano Lopez, Kevin Anderson és Tommy Robredo ellen győzött.

Spanyol házi döntőt az francia fővárosban utoljára 2002-ben rendeztek. Akkor Albert Costa legyőzte Juan Carlos Ferrerót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik