Sport

A címvédő elbukta az első meccset

los angeles kings (los angeles kings, )
los angeles kings (los angeles kings, )

A Chicago Blackhawks és a Boston Bruins kezdett győzelemmel az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) főcsoport döntőiben.

Az alapszakaszelső, és 2010-ben bajnok Chicago 2-1-re nyert a vendég, címvédő Los Angeles Kings ellen, míg keleten a 2011-es Stanley Kupa-győztes Boston 3-0-ra diadalmaskodott a Pittsburgh Penguins otthonában.

A nyugati fináléban jól kezdett a Kings, a 15. percben vezetett, de ezt követően képtelen volt betalálni az összesen 21 lövést hatástalanító Corey Crawfordnak. A második harmadban a Blackhawks két gólfelelőse, Patrick Sharp és Marian Hossa négy perc különbséggel volt eredményes.

A Los Angelesnek ez volt a hatodik veresége az idei playoffban, és mindig 2-1-re kapott ki, míg a Chicago nyolc hazai rájátszásmeccséből hetet megnyert. Folytatás magyar idő szerint hétfőn hajnalban, ugyancsak Chicagóban.

Az alapszakaszban keleti első, és utoljára 2009-ben Stanley Kupa-nyertes Pittsburgh nem tudott gólt lőni Tuukka Rasknak, a finn hálóőr 29 védést produkált. Miközben elől David Krejci a 9. és a 45., Nathan Horton pedig a 48. percben talált be, utóbbi ráadásul két gólpasszt is adott. A 22. percben a Penguins csatárát, Matt Cooke-ot fejre irányuló támadás miatt végleges kiállítással sújtották.

Eredmények – NHL, rájátszás, főcsoportdöntők

kelet:
Pittsburgh Penguins-Boston Bruins 0-3

nyugat:

Chicago Blackhawks-Los Angeles Kings 2-1

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik