Sport

Mindent megnyertek a győri kézisek

győri audi eto kc (győri audi eto kc, )
győri audi eto kc (győri audi eto kc, )

A női kézilabda Magyar Kupa döntőjében a Győri Audi ETO simán legyőzte a Ferencvárost. Tripláztak Görbiczék.

Fotó: MTI

A magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is bebizonyosodott, jelenleg a győri hölgyek a világ legjobbjai, de az abszolút elsőséghez, vagyis a triplázáshoz az ETO-nak még be kellett gyűjtenie a kuparanyat is.

A Ferencváros idén már megmutatta, van ellenszer a győri henger ellen, de most rendkívül nehéz helyzetben voltak a fővárosiak, hiszen legjobbjuk, a BL-gólkirálya, Tomori Zsuzsa sérülés miatt nem lehetett ott a pályán, de a vezetőedzőnek Szamoránskyt és Penát is nélkülöznie kellett.

A találkozót egyébként a Fradi kezdte jobban, Dajka és Deáki találatával 4-2-re megléptek. A 10. percre azonban megfordult az állás, a fiatalok nem bírták a győriek gyors lerohanásait, így gyorsan 7-5 lett az eredmény.

Löke és Radicevic remeklésével az ETO előbb öt-, majd hatgólos előnyre tett szert, így a félidőben 17-11-et mutatott az eredményjelző.

A fordulás után Görbicz is megcsillogtattai erényeit, de Löke is sorra szállította a gólokat, a kapuban pedig Lunde tette a dolgát: 20-13 után végkép elvesztette a fonalat a Fradi.

A hajrában már kínai figurákat is megengedett magának a Győr, így öt perccel a zárás előtt már kilenc is volt közte. Végül 36-28-ra nyert a Győr, így a bajnokság és a BL után a kupában is aranyérmet szereztek Görbiczék.

A Győr története során először tudott egy szezonon belül három különböző kiírásban is a csúcsra érni.

A harmadik helyet a Veszprém szerezte meg, miután a bronzmeccsen 32-21-re verte a Kiskunhalast.

Eredmény – női kézilabda Magyar Kupa, döntő

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungária 36-28 (17-11)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik