zf-eger (zf-eger)
Sport

Megvédte bajnoki címét az Eger

Megvédte címét az Eger a női vízilabda ob I-ben: a hevesiek a döntő harmadik meccsén, szerdán ismét legyőzték a Szentest, így százszázalékos mérleggel lettek ismét bajnokok.

Fotó: MTI

A Bitskey-uszodában nagyjából 1300 néző előtt vívták az egri pólós nők párharcuk harmadik ütközetét a szentesiekkel.
A férfi bajnoki döntő hosszabbítása miatt negyedórás késéssel indult mérkőzésen 2-0, majd 3-1 után egytalálatnyira még felzárkóztak a vendégek, a második negyed derekától azonban alaposan elléptek a házigazdák. Czigány Dóra második gólja után már 7-2-es egri vezetést mutatott az eredményjelző, így a félidőre eldőlni látszott a bajnoki döntő. 

A harmadik nyolc perben folytatódott a hazai gólzápor, amire a szentesiek csak elvétve tudtak válaszolni.  Az egri gárda válogatottjai közül különösen Czigány volt elemében, aki ekkor harmadszor – összesen pedig négy alkalommal – is betalált (11-4). 

A befejező játékrészben afféle örömpólóval rukkolt ki az egri alakulat, amely roppant magabiztosan nyert 14-6-ra, egyszersmind gyűjtötte be a bajnoki címvédéshez szükséges harmadik győzelmet.

Eredmény – női vízilabda ob I., döntő, 3. mérkőzés:

ZF-Eger – Hungerit-Szentesi VK 14-6 (3-1, 4-1, 4-2, 3-2)
a góldobók: Czigány 4, Pengő 3, Somhegyi, Antal 2-2, Keszthelyi, Zajácz, Pócsi 1-1, illetve Kövér-Kiss 4, Miskolczi, Kádár 1-1
A párharcot összesítésben 3-0-ra nyerte az Eger.

 

Ajánlott videó