Sport

Hiába a vezetett, kikapott a Vidi Debrecenben

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a Videoton FC a kihagyott helyzetek mérkőzésén a DVSC két góllal tudott válaszolni a fehérvári előnyre, és nyert.

Megunta José Gomes Mladen Bozsovics betlizéseit a piros-kékek kapujában, és el sem vitte magával Debrecenbe. A montenegrói hálóőrt Tomás Tujvel váltotta, míg a kispadra a szerb Filip Pajovics ülhetett le.

Nem mondhatni, hogy eseménytelen lett volna az első húsz perc. Előbb a meccs első igazi helyzetét Ferenczi János hagyta ki, aki hat méterről a kapu előtt álló Álvaro Bráchiba lőtt. Majd Torghelle Sándort hagyta üresen Mészáros Norbert, de a támadó a léc fölé fejelt. A 20. percben Tujvel bizonyította, hogy jól választott Gomes, miután Ferenczi egy szabadrúgást jobbról, éles szögből küldött kapura, de a kapus a léc alól szögletre tolta a labdát.

Aztán a 29. percben Nikola Mitrovics ragyogó labdát adott Kovács Istvánnak a baloldalon, a kapuhoz érve a középpályás laposan lőtt, Verpecz István kitolta a labdát, de pontosan Torghelle elé, aki négy méterről az üres kapuba bombázott.

A 36. percben Juhász Roland teljesen feleslegesen lökte az ötös oldalánál Coulibalyt, aki nagyot esett, és Vad II István játékvezető büntetőt ítélt. Ferenczi 11-esét Tujvel könnyedén megfogta a bal sarok előtt. Két perc múlva már gólnak örülhettek a vendéglátók, Bernáth Csaba a félpályáról ívelt Pölöskey Péter fejére, a center lekészítette a labdát Bódi Ádámnak, aki 13 méterről, középről ballal a bal alsóba gurított. A félidő lefújása előtt Kovács I. tört kapura középen, a tizenhatoshoz érve Gyurcsó Ádámhoz passzolt jobbra, aki a kapufa mellett laposan elgurította a labdát, pedig Paraiba becsúszva érkezett, így odalett a lehetőség.

A szünet után közvetlenül Kovács elvette Korhut Mihálytól a labdát, majd tizenhárom méterről jobbal lőtt, a labda Mészáros Norberten megpattanva a bal kapufát találta el. Egyre-másra dolgozta ki ezután a Loki a helyzeteket, és az 57. percben ezek közül egy gól eredményezett. Szolnoki Roland röviden passzolt Juhászhoz, a csereként beállt Kulcsár Tamás lecsapott a labdára, megkerülte Juhászt, majd Tujvel mellett is elvitte a labdát és két lépésről az üres kapuba gurított. A 63. percben növelhették volna előnyüket a hazaiak. Egy jobb oldali szöglet után Ferenczi jobb belsővel a hosszú alsó sarkot vette célba, a kapu torkában Juhász próbált felszabadítani, de lepörgött a labda a lábáról, Tujvel még az utolsó pillanatban meg tudta kaparintani.

A 73. percben José Gomes Kovács helyére Szekeres Adriánt küldte be, aki a védelem közepére került, Juhász pedig centerként játszott tovább Torghelle mellett. Ez a lépés azonban nem hozott lényegi változást, és vereséget szenvedett a fehérvári csapat, így végérvényesen elbúcsúzhatott a bajnoki cím megszerzésének lehetőségétől.

Jegyzőkönyv:

DVSC-TEVA – Videoton FC 2-1 (1-1)

Debrecen, 5000 néző

Vezette: Vad II (Erős G., Albert(

DVSC-TEVA: Verpecz – Bernáth, Máté, Mészáros, Korhut (Szűcs I., 75.) – Bódi, Spitzmüller, Czvitkovics, Ferenczi (Sidibe, 83.) – Pölöskey (Kulcsár T., 46.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér

Videoton FC: Tujvel – Brachi, P. Vinícius (Caneira 30.), Juhász R., Szolnoki – Gyurcsó, Mitrovics, Vitor Gomes, Kovács I. (Szekeres A, 73.), Paraiba (Álvarez, 63.) – Torghelle.Vezetőedző: José Gomes

Gólszerző: Bódi, Kulcsár illetve Torghelle

Edzőszemmel:

–  Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Bár az ellenfél szerzett vezetést, jól reagáltunk a kapott gólra, elégedett vagyok a játékosok teljesítményével. Jól szállt be a meccsbe Kulcsár, hiszen a második félidő elején gólt szerzett, lőhetett volna többet is, a helyzetek megvoltak hozzá, de azért természetesen nem vagyunk telhetetlenek. A csapat maximálisan jól teljesített ma. – Kondás Elemér a DVSC-TEVA vezetőedzője

–  Mindkét csapatnak megvoltak a helyzetei, így bármelyik együttes nyerhetett volna a mai napon. A Debrecen jobban használta ki a helyzeteit mint mi, nálunk pedig az egyéni hibák is döntőek voltak. A legnagyobb problémám most viszont az, hogy összeszámoljam azokat a játékosokat, akik a következő mérkőzésre a rendelkezésemre állnak. – José Gomes a Videoton FC vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik