Sport

Győzött, de kiesett a Videoton

Kis híján csodát tett a hazai 0-2 után a Videoton a Magyar Kupa elődöntőjének győri visszavágóján, de a 92. percben az ETO kiharcolta a döntőbe jutást Kink góljával.

Kapcsolódó cikkek

A győriek Marek Strestík és Tokody Tibor góljaival Székesfehérváron 2-0-s fórt szereztek, ezt szerette volna a fehérvári gárda ledolgozni.

Az eseménytelen első húsz perc után többet birtokolta a labdát a Videoton, de a támadóharmadbeli pontatlanságuk, és a hazaiak jól szervezett, betömörülő védekezése meghozta eredményét, ugyanis Molnár Péter kapusnak a szünetig alig akadt dolga. Más kérdés, hogy Juhász Roland látványos fejese a jobb kapufán csattant a 38. percben, amikor Álvarez jobb oldali szöglete után.

A pihenő után még inkább rákapcsoltak a fehérvári legények, és góllá érett fölényük az 58. percben. Álvaro Brachi szerzett labdát, aztán Kovács István kényszerítőzött Nikola Mitroviccsal a 16-os jobb oldala előtt, majd az ötös sarka elől a hosszú alsó sarokba lőtt.

Nikolics Nemanja egy ütközés után eléggé ijesztő sérülést szenvedett, mentőnek kellett közbeavatkoznia, súlyos agyrázkódással vitték kórházba. Így azt már nem láthatta, amint Brachi perceken belül hosszabbításra mentette a párharcot egy büntetőből, mint ahogy azt sem, hogy a támadósorba, a helyére előrevezényelt Juhász Rolandot – Nemanja Andrics levegőben való lökésért – kiállította a játékvezető.

Egyre feszültebbé vált a mérkőzés, az akciók helyét a szabálytalanságok, a kakaskodások, a reklamálások vették át a főszerepet. Az ötperces hosszabbításban a Marko Dinjar indította saját térfeléről Tarmo Kinket, aki észrevette, hogy Mladen Bozsovics messze kint áll kapujától, és ballal a 16-os bal sarka elől a kapu közepébe emelt.

Ezután még Torghelle Sándor fordíthatott volna a kockán, de Molnár P. bravúrjával maradt az ETO továbbjutását jelentő 1-2-es végeredmény. A végén elszabadultak az indulatok, a fehérvári játékosok dulakodásba keveredtek a rendezőkkel, egyáltalán nem futballpályára való jelenetekkel zárult az elődöntő.

Jegyzőkönyv:

Győri ETO FC – Videoton FC 1-2 (0-0)

Győr, 3400 néző

Vezette: Szilasi (Márkus, Varga G.)

Győr: Molnár P. – Svec, Djordjevics, Had, Dinjar – Kamber, Pilibaitis – Dudás (Strestík, 51.),, Nicorec (Lipták, 62.),, Koltai (Andrics, 58.), – Kink. Vezetőedző: Pintér Attila

Videoton: Bozsovics – Brachi, Caneira, Juhász R., Szolnoki – V. Gomes, Mitovics – Álvarez, Kovács I. (Torghelle, 58.),, Gyurcsó (Paraiba, 74. – Nikolics N. Vezetőedző: José Gomes.

Gólszerzők: Kink illetve Kovács I., Brachi (11-esből)

Kiállítva: Juhász R. (második sárga lap után, 76.)

Edzőszemmel:

–  Nagyon jó mérkőzést játszottunk, mindkét csapat tovább akart jutni a döntőbe, meg is tettek ezért mindent, amit csak lehetett. A nagy tét miatt felfokozott volt a hangulat, de nem láttam alattomosságot, ez egy férfias küzdelem volt. A végén Tarmo Kink hála istennek felismerte a lehetőséget, hogy az ellenfél kapusa szokása szerint kinn állt a kapuból. – Pintér Attila a Győri ETO vezetőedzője

–  Ami a kilencvenöt percet illeti, azt gyakorlatilag végigtámadtuk. Mindvégig harcosan léptünk fel, azt a fantasztikus játékot nyújtottuk, amit már megszokhattak tőlünk. Sikerült két gólt szereznünk, ezzel kiegyenlítve a párharcot. Aztán egy kiállítás miatt megfogyatkoztunk, de tíz emberrel is gólra törően támadtunk, létszámhátrányban is három helyzetünk volt, amiket sajnos nem sikerült gólra váltanunk. Megmutattuk, hogy milyen erős és elszánt csapatunk van, amely az utolsó pillanatig harcolt a sikerért. – José Gomes a Videoton FC vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik