Sport

Beindult a vitorlásszezon

A hagyományokhoz híven felvonták a nemzeti lobogót a 117 éves Kishamis vitorlásra és megkoszorúzták a Balatont - ezzel megkezdődött a vitorlázási szezon és az Audi évadnyitó verseny Balatonfüreden szombaton.

A rendezvény fővédnöke, Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár levélben köszöntötte a sportolókat és a nézőket.

Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere arról beszélt, hogy sokat várnak az idei vitorlás szezontól, hiszen Balatonfüred hamarosan világbajnokság és Európa-bajnokság színhelye is lesz, továbbá több fejlesztés is elindul a sportágban. Kiemelte: a vitorlázás kiváló nevelő, amit jó lenne, ha minél többen űznének. A polgármester megköszönte Gál András Leventének, a vitorlásszövetség leköszönő elnökének munkáját és gratulált az újonnan megválasztott elnöknek, Kollár Lajosnak.

Gál András Levente ünnepélyes stafétaátadónak is nevezte a vitorlabontó ünnepséget; utódjának az egy évvel ezelőtt felállt elnökség által életre hívott Festetics-program folytatásához kívánt jó erőt.

Kollár Lajos azt mondta: úgy szeretné a stafétát átadni mandátuma végén, hogy sok fejlesztés valósult meg a vitorlázásban.

A szezont Kontrát Károly belügyminisztériumi államtitkár nyitotta meg, a vitorlásoknak jó szelet, kedvező időt kívánva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik