Sport

Vörös Zsuzsanna bízik az utódokban

A Fehérvár Volán olimpia aranyérmes szakosztály-igazgatója szerint eséllyel indulhatnak a fehérvári versenyzők a junior vb-n.

Székesfehérváron az Alba Volán junior öttusázói rendszerint kivágják a rezet, és jól szerepelnek. Példa erre Katona Ferenc, aki 1990-ben, Vörös Zsuzsanna, pedig 1997-ben „hazai pályán” lett világbajnok. A sort folytathatjuk a jelennel, hiszen Kovács Sarolta és Demeter Bence is itt lett korosztályos világbajnok.

Vörös Zsuzsanna immár sportvezetőként, és edzőként dolgozik a fehérvári, és a magyar öttusa-sikerekért, úgy érzi idén is lehet olyan, aki az elődök nyomdokaiba lép. Ugyan még nincs kihirdetve a világbajnokságon résztvevő csapattagok névsora, tartanak a válogatók, ám már körvonalazódik, hogy kik lehetnek ott a július 25.-én kezdődő vb-n a Volán Fehérvárból.

–  A férfiaknál Demeter Gergely kiemelt szerepet kap, hiszen ő a felnőttek között is indul, többek között Világkupákon. A szövetség, illetve az elnökség úgy döntött, hogy biztos helye van a csapatban, és hozzá csatlakozhat Málits István, és Harangozó Bence. A csapat mindenképpen esélyes, és Demeter Gergely is pontszerző helyen végezhet. Hogy a dobogó melyik fokán, ez majd aktuálisan kiderül. A lányoknál Slett Emese, pedig reményeink szerint ott lehet a csapatban. Jelen pillanatban is többen vesznek részt a Világkupán – Slett Emese, Slett Kinga, és Molnár Erika. Még Slett Kingának adnék némi esélyt arra, hogy ott legyen a vb-n, illetve a fiúknál Lukács Levente lehet az, aki beverekedheti magát a csapatba, és tagja lehet a váltónak. Bízom abban, hogy minél többen meg tudják mutatni magukat, ők jelenthetik számunkra a jövőt! – nyilatkozta Vörös Zsuzsanna a Fehérvár24-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik