Sport

Vörös Zsuzsa új szerepkörben

Fontos mérföldkövéhez érkezett a fehérvári öttusázás, hiszen Vörös Zsuzsanna úgy döntött, elvállalja az Alba Volán szakosztályának vezetését.

Kapcsolódó cikkek

Nincs irodája, nincs íróasztala – és egyelőre nem is tervezi. Vörös Zsuzsanna az athéni olimpia női öttusázó aranyérmese ugyan először nem mondott igent a felkérésre, de végül úgy döntött, belevág az ismeretlenbe. Az Alba Volán SC öttusa szakosztályának igazgatója lesz ezen túl, és bizony egyáltalán nem vár rá könnyű feladat, annak ellenére, hogy tapasztalt szakmai stáb áll mögötte. „Tisztában vagyok azzal, hogy ez megtisztelő feladat, célkitűzésem, pedig, hogy vezetésemmel több olyan sportolóról tudjak beszámolni néhány év múlva, akik legalább olyan sikeresek lesznek, mint én, vagy még ezt is túlszárnyalják. Kétségtelenül nagy kihívás, és nem is az első nekifutásra mondtam igent a felkérésre. Kell egy olyan fiatalos háttér, és lendület, amelyet a többi edző is biztosít számunkra, csak így lehetünk eredményesek.”- hangsúlyozta.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere kijelentette: „Egy olimpiai bajnok nevével fémjelzett szakosztály több eséllyel indulhat a forrásszerzésben, a fiatal versenyzők számára a legjobb ösztönző, ha Vörös Zsuzsanna személyesen segíti szakmai munkájukat. Örülök, hogy elfogadta a felkérést, az ő személye garancia lehet arra, hogy a városban egységes legyen az öttusa utánpótlás-nevelés.”

Az Alba Volán öttusa szakosztályánál átalakul szervezeti felépítés, így a jövőben különválik a szakmai és a társadalmi vezetés. Vörös Zsuzsanna szakosztály-igazgató mellett szakmai vezetőként Korponai István, míg technikai vezetőként Demeter József dolgozik. A szakmai vezetőhöz tartoznak a felnőtt, és az utánpótlásedzők, versenyzők.

Jelenleg 340 fiatal sportol az utánpótlásban, beleértve az ovisokat is, így minden adott ahhoz, hogy továbbra is Székesfehérvár, és az itt működő szakmai műhely legyen a magyar öttusa fellegvára – egy olimpiai bajnok vezetésével. Nem rossz ajánlólevél…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik