Sport

Junior öttusa vb-t rendez városunk

Ismét ellátogat Székesfehérvárra a junior öttusa világelit, ugyanis július 25. és 31. a hazai szakszövetség döntése értelmében városunk adhat otthont a világbajnokságnak.

Kapcsolódó cikkek

1986 óta 21 különböző korosztályos öttusa világversenyt rendezett Székesfehérvár, természetesen az idei esztendő sem maradhatott ki. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón Réczei Géza, a Magyar Öttusa Szövetség elnöke, a kormány sportállamtitkárságának a képviseletében Nébald György, Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere, Vörös Zsuzsanna olimpiai bajnok, a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója, valamint Tóth István, az Alba Volán SC társelnöke osztotta meg gondolatait a sajtó képviselőivel.

– Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ilyen rangos esemény házigazdája lehet Székesfehérvár. Egy minden tekintetben, gazdaságilag, kulturálisan és sportéletében is gazdag város ad otthont a junior vb-nek. Az öttusa a fehérvári sport egyik büszkesége, hiszen Vörös Zsuzsanna személyében olimpiai bajnoka is van a városnak ebben a sportágban, ezért állíthatom: Az öttusa nálunk itthon van! – mondta Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere.

– Székesfehérvár erős a gazdaságát, kultúráját tekintve, de nagyon erős a sportban is. A Magyar Öttusa Szövetség a rendezés helyszínének kijelölésekor sok szempontot vett figyelembe. Az Alba Volán SC, illetve annak öttusa szakosztálya, a Volán Fehérvár maximálisan felkészült arra, hogy egy ilyen rangos nemzetközi esemény házigazdája legyen. Komolyan átgondolta a szövetség a döntést, de ez igazából nem volt nehéz feladat, Fehérvár remek rendező lesz, ebben biztos vagyok. – fogalmazott a Magyar Öttusa Szövetség elnöke Dr. Réczei Géza.

– Az elmúlt években, évtizedekben rengeteg világversenyt, női Világ Kupát, korosztályos Európa-bajnokságot, világbajnokságot rendezett Székesfehérvár, természetesen most is az a célunk, hogy egy minden igényt kielégítő versenyen lássuk vendégül a világ legjobb junior korú öttusázóit – hangsúlyozta Tóth István, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke.

A világbajnokságot a már évek óta jól megszokott helyszíneken rendezik, így az úszást a Csitáry G. Emil uszodában, a vívást a Köfém Sportcsarnokban, a lovaglást a Kunos Lovardában, a kombinált számra. pedig az Alba Volán SC telephelyén kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik