Sport

Bocsánatot kértek tőlünk a románok

Görbicz Anita (görbicz anita, )
Görbicz Anita (görbicz anita, )

Lucian Lipovan, a Prosport román sportnapilap főszerkesztője bocsánatot kért munkatársai primitívségéért.

A Valcea-Győr (22-24) nőikézilabda Bajnokok Ligája elődöntőt megelőzően a ProSport román napilap szombati címlapján Görbiczel szórakoztak a románok. Természetesen Magyarországon ez kiverte a biztosítékot. Talán ennek köszönhetően kicsit megkésve ugyan, de a főszerkesztő nekidurálta magát és a lap internetes oldalán véleménycikket közölt, amelyben méltatta Görbicz Anitát a meccsen nyújtott teljesítményéért, majd a cikk utóiratában bocsánatot is kért azoktól, akik sértőnek érezték a lapban szombaton közölt képriportot.

Írásában megjegyezte, hogy a Győr nyugodtan “Gyorbiczre” módosíthatná a nevét, hiszen a gárda sztárja olyasmit nyújtott Bukarestben, amihez hasonlót ritkán látni. “Annyira elegáns megoldásai vannak, hogy ellenfélként is ösztönösen megtapsolod. Egyszerre ébreszt bizalmat és mutat felsőbbrendűséget. E tulajdonságok alapján Cristiano Ronaldóra hajaz, még ha az egyéb tulajdonságai alapján inkább Lionel Messihez hasonlítható is. De inkább nem hasonlítanám egyikükhöz sem, mert nem lenne igazságos. Miért ne lehetne Messit vagy Ronaldót hozzá hasonlítani?” – fogalmazott a főszerkesztő. 

Az írás végén kitért a lap szerkesztőinek faragatlanságára is. “Megértem, hogy voltak olyan magyarok, akik megharagudtak a fotók miatt. A ProSport nevében ezúton kérek bocsánatot, ha sértőnek érezték a képeket. Biztosíthatok mindenkit, hogy nem volt sértő szándék bennünk.”

A bukaresti BL-elődöntőt 24-22-re nyerte a Győr – Görbicz nyolcszor volt eredményes -, a visszavágót csütörtökön rendezik Veszprémben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik