Sport

Jól rajtoltak idén is

Az idénynyitó Eger Ralin a Matók Ádám-Szabó K. Tián duó akárcsak tavaly, most sem bízott semmit a véletlenre, és két kategóriában is nyert.

A Tobak Team Hungary kettőse új az idén autót váltó a Matók Ádám, Szabó K. Tián duó, a tavalyi Honda Civic Type típusú gép helyett annak modernebb változatával, az R3-al kezdte a szezont. Miután túl sok idejük nem volt a felkészülésre, a biztos célba érés szerepelt a terveik között, természetesen azt sem titkolták, hogy a lehető legjobb eredményt szeretnék elérni.

A 9. Eger Rali 83 autót számláló mezőnyében a 8-as kategória tavalyi fehérvári bajnokpárosa már az 5-ös kategória mezőnyét erősítette, de itt sem hagytak kétséget a felől, hogy megállják a helyüket, és letették névjegyüket az erősebb géposztályban is. Az Eger Rali első versenynapján négy gyorsaságit rendeztek, a fehérvári duó remek versenyzéssel már ekkor az élre állt. Az első napon egyébként Matókék legnagyobb riválisai, az egyaránt Suzukit hajtó Varga és Ollé kiesett, ezután már így a második napon saját maguk tempójára ügyelve kellett haladniuk. Ez sikerült, bár egy kisebb árokban landoltak ugyan, de ez nem osztott-szorzott, a duó így is hatperces előnnyel nyerte az 5-ös kategóriát, míg az elsőkerekes autók versenyében 7,7 másodperces előnnyel értek célba.

A páros legközelebb a május 10.-12. között megrendezésre kerülő Miskolc Ralin indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik