Sport

Újabb bajnokot köszöntöttek a Bajnokok Városában

Cser Palkovics András polgármester személyesen gratulált a rallyban szerzett magyar bajnoki címéhez a Matók Ádám, Szabó K. Tián duónak.

Székesfehérvár polgármestere a Városházán fogadta a Tobak Team Hungary kettősét, Matók Ádámot és Szabó K. Tiánt, hogy személyesen fejezze ki örömét és gratuláljon a versenyzőknek. Cser Palkovics András elmondta: „Újabb bajnokokat avathatunk a Bajnokok Városában, ami dicsőséggel és büszkeséggel tölt el minket! Két fiatal sportoló merész álma vált valóra, ez pedig bizonyítja, hogy elszántsággal, kemény küzdelemmel és alázattal minden elérhető!” A város első embere azon meggyőződésének adott hangot, hogy a sikerek itt nem értek véget és további támogatásáról biztosította a bajnok pilótát és navigátorát.

Matók Ádám hangsúlyozta: örül annak, hogy nem szakították meg győzelmi sorozatukat és veretlenül megnyerték a bajnokságot. Szavai szerint óriási dicsőséget jelent számára, hogy egy olyan nehéz versenyen, mint a kassai volt, nagyon erős ellenfelek mellett tudtak nyerni. „Nagy élmény volt, ahogy a céldobogónál szólt a „Ria, Ria, Hungária!”. Elmondhatatlan, mit éreztem akkor, amikor a magyarok szurkoltak nekünk!” A pilóta köszönetét fejezte ki szülővárosának. „Külön köszönöm Székesfehérvár városának és Polgármester Úrnak, hogy mögöttem állnak, mert mint született fehérvári sportolónak, ez számomra különösen sokat jelent. Nagyon örülök annak, hogy egy olyan városban, melynek a szlogenje is az, hogy a „Bajnokok Városa”, bajnok tudtam lenni! A város első, első osztályú bajnoki címét szereztem meg a rally szakágban, ez pedig mindenképpen történelmi esemény!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik