Sport

Vállalható vereség Zágrábban

Mikler Roland (mikler roland, )
Mikler Roland (mikler roland, )

A magyar férfi-kézilabdaválogatott szombaton 30-26-ra kikapott Horvátországban, az Eb-selejtező 4. csoportjában. A balatonfüredi Zdolik Bence hibátlan mérleggel, hat góllal debütált a nemzeti csapatban.

Csütörtökön a Veszprém Arénában a magyar együttes nyert, Császár Gáborék nagy hajrával tudták 20-18-ra lenyomni a horvátokat. Szombaton Zágrábban rendezték a selejtezőcsoport rangadójának második felvonását, a mieink azonban kénytelenek voltak nélkülözni a sérüléssel bajlódó Nagy Lászlót.


Mikler minden tőle telhetőt megtett
Fotó: MTI / Kovács Anikó

Rosszul kezdtük a szombati összecsapást, a hazaiak már öt gólnál jártak, mire Mocsai Tamás megszerezte az első magyar találatot. A folytatásban is a horvátok szája íze szerint alakult a mérkőzés, 30 percnyi játék után 15-8-at mutatott az eredményjelző.

A második felvonásban megint csak a horvátok kezdtek jobban, majd öt gólra faragtuk a hátrányt, ami állandósulni látszott. A találkozó hajrájában beállt a balatonfüredi Zdolik Bence, a 20 éves játékos pedig nem játszott megilletődötten, ugyanis az első négy dobásából mindegyik a hálóban kötött ki – ez ám a debütálás!

A hajrában már nem sikerült szorosabbá tenni, de Zdolik játéka további örömre adott okot, ugyanis a balátlövő dobott még kettőt, hatból hat eredményes kísérlettel zárt, így a magyar csapat legeredményesebb játékosa lett. A vége 30-26 lett, a csapat összességében tisztességgel helyt állt a világbajnoki bronzérmessel szemben.

Négy fordulót követően mind a két együttes hat ponttal áll, ám az egymás elleni eredmény a horvátoknak kedvez, akik így vezetik az Eb-selejtezők 4. csoportját. A kontinenstornát 2014-ben Dániában rendezik majd, a kvartettből az első két helyezett jut majd tovább.

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező

Horvátország – Magyarország 30-26 (15-9)
Góldobók:
Horvat 8, Duvnjak 7, Vori 4, Nincevic 4, Lackovic 2, Buntic 2, Kopljar 1, Matulic 1, Vukovic 1, illetve Zdolik 6, Mocsai 3, Császár 3, Harsányi 2, Törő 2, Ilyés 2, Zubai 2, Szöllősi 1, Lele 1, Vadkerti 1, Schuch 1, Szalafai 1, Ancsin 1

Az állás: 1. Horvátország 6 pont/4 mérkőzés, 2. Magyarország 6/4, 3. Lettország 2/3, 4. Szlovákia 0/3

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik