Sport

Az FKC a tavasz harmadik legjobb csapata

Csak a Győri Audi ETO és az FTC-Rail Cargo Hungaria szerzett a Fehérvár KC-nál több pontot a női kézilabda-bajnokság tavaszi fordulóiban.

A fehérváriak nyolc mérkőzést nyertek, és hármat veszítettek el – sajátos módon a két legerősebb, illetve az utolsó helyezett Budapest SE otthonában. Mindebből az is következik, hogy a Köfém Sportcsarnokban egyetlen ellenfelének, így a bajnoki elődöntőbe jutott Érdnek és Vácnak sem kegyelmeztek.

Pal Oldrup Jensen a fehérváriak szakvezetője elégedetten nyilatkozott az ÉTV-Érdi VSE ellen megnyert rangadó után, és kitért az elkövetkező hetek feladataira is.

– Fejlődtünk, nagyon jó volt a hozzáállásunk, és a játékunk minőségében, valamint az önbizalom terén is előre léptünk. Az biztos, hogy viszonylag jó fizikai állapotban vagyunk. Így a játékunk és teljesítményünk szintjét a mérkőzések végén is magasan tudjuk tartani. Sokkal jobbak vagyunk taktikailag, bízunk a tudásunkban, és együtt tudunk dolgozni a céljaink eléréséért. Ugyanakkor tovább kell fejlődnünk, és az is a célunk, hogy folytassuk ezt a folyamatot. Hat kemény és fontos meccs következik a rájátszásban, ami újabb kihívást jelent a számunkra. Nem elégedhetünk meg azzal, amit eddig elértünk; az a feladatunk, hogy keményen dolgozva ezeket a mérkőzéseket is megnyerjük! – mondta az FKC edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik