Sport

Aranyos fehérvári juniorok

Sporttörténelmi tettet hajtott végre a SAPA Fehérvár AV 19 junior csapata, ugyanis két nap alatt két különböző bajnokságban végeztek az élen.

Szerdán a junior EBEL-ben hatalmas csatában győzött, és vívta ki az elsőséget a kék-fehér alakulat. Sikerüket növelte, hogy eléggé foghíjas összeállításban kellett jégre lépniük, mivel az Észtországban zajló korosztályos világbajnokságon nem kevesebb, mint tizenegy hokis képviseli a fehérvári színeket. Ám ennek ellenére is két vállra tudták fektetni a cseh HC Orli Znojmo együttesét.

Csütörtökön este a magyar junior bajnoki finálé mindent eldöntő, ötödik összecsapásán az UTE-Vasas gárdája felett is diadalmaskodtak Arany Mátéék. Természetesen kiütközött az előző napi nyolcvan perces találkozó fáradsága, és az első harmadban érintetlenek is maradtak a hálók. A középső játékrészt a Volán kezdte jobban, és a felnőtt csapatban már lassan törzstagnak számító Hajós Roland találatával a vezetést is megszerezték a 29. percben. Majd a vendégek, a tavaly még fehérvári színekben játszó Kovács Viktor László góljával egyenlítettek. A második szünet után aztán Sárpátki Tamás vette vissza a vezetést a 47. percben, és Tóth Gergő 51. percben szerzett gólja végérvényesen eldöntötte a bajnoki cím sorsát.

Mindenképpen meg kell említeni, hogy rendkívül eredményes szezont zárt az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, hiszen egyedül a serdülő korosztályban vesztették el a bajnoki döntőt, a MAC-cal szemben, ezen kívül mindenhol bezsebelték az aranyérmet.

Jegyzőkönyv:

Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – UTE-Vasas 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)
Székesfehérvár, 600 néző

Vezette: Haszonits, Varjú, Pálkövi, Tímár.
OGJA: Rajna – Rusk, Németh A. (2), Sárpátki 1, Pál, Pukli – Arany, Varga A., Sofron Á. (1), Korbuly, Reiter A. – Lengyel, Tóth G. 1 (1), Pillók, Árkovics, Hajós 1 (1) – Füri, Krausz, Szász. Megbízott edző: Kiss Dávid.
UTE-Vasas: Pleszkán – Kukucska, Kovács V. 1, Frajka, Gágyor, Bereczki – Hodos, Fliszár (1), Bata, Reiter R., Ódry – Dömötör, Turbucz, Garbacz, Balla, Postás – Pichler, Orosz, Nagy P., Sommer. Vezetőedző: Pék György.

Kiállítások: – illetve 2 perc

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-2 az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia javára

Edzőszemmel:

– Gratulálok a fiúknak, ismét megmutatták, hogy a helyén van a szívük. Izgalmas mérkőzést játszottunk, ahol mindenki mozgósította az erőtartalékait. Nagy menetelésen vagyunk túl, büszke vagyok a játékosokra. – Kiss Dávid a SAPA Fehérvár AV 19 megbízott edzője

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik