Sport

Sokkoló csere az NHL-ben

Jarome Iginla (jarome iginla)
Jarome Iginla (jarome iginla)

Jarome Iginla a Calgary Flamesből a most már egyértelműen bajnoki álmokat szövögető Pittsburgh Penguins hokicsapatához került.

Napok óta a kanadai jobbszélső jövőjéről szóltak a pletykák a tengerentúlon, az események pedig szerda este pörögtek fel, amikor gyakorlatilag már kész tényként kezelte mindenki, hogy – kapaszkodjanak meg – Jarome Arthur-Leigh Adekunle Tig Junior Elvis Iginla a Boston Bruins csapatában folytatja. Munkaadója, a Calgary Flames csak annyit közölt, hogy ez téves információ, majd robbant a bomba: az eddigi 1219 alapszakasz-meccsén 525 gólt és 570 gólpasszt jegyző Iginla Pittsburghbe került.

A Pingvinek ráadásul nem adtak érte túl sokat, legalábbis Kenneth Agostino és Ben Hanowski nem tartoznak éppen az elit tehetségek közé. Melléjük még postáztak egy elsőkörös draftcetlit a nyárra, ez azonban kései lesz, mivel a Pens már biztosan ott lesz a rájátszásban.

A liga legjobb formában lévő alakulata (zsinórban 13 győzelem) vezeti a keleti konferenciát, és ezzel a lépéssel már a Stanley Kupa elnyerésére esélyes együttesek között emlegethetjük. A 35 esztendős Iginla egyébként újra egyesül azzal a Sidney Crosbyval, akit napjaink egyik, ha nem a legjobb hokisának tartanak, és akivel 2010-ben, Vancouverben olimpiai bajnoki címig vezette a juharleveles válogatottat. És igazából még nem is muzsikáltak olyan jól ketten…

A Pittsburghöt erősíti még a jelenleg maródi Jevgenyij Malkin, valamint Kris Letang, illetve a napokban sikerült megszerezni a veterán Brenden Morrow, Douglas Murray csatár-védő kettőst. Hogy a többi tehetségről ne is beszéljünk.

Jó lesz ez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik