Sport

Zöld út a fehérváriaknak

A junior EBEL döntőjének második mérkőzését Znojmoban csütörtökön játssza a SAPA Fehérvár AV 19, ez egy időben van az ifi válogatott edzőtáborával, de felmentést kaptak a fehérváriak.

Igen sűrű a fehérvári hokisok programja, mivel március végén, április elején indulnak be a nemzetközi porondon a különböző események. Így elkezdődött az U18-as válogatott felkészülése a tallini világbajnokságra is. Mivel a SAPA Fehérvár AV19 csütörtök este játssza az EBYSL, vagyis a junior EBEL döntőjének második mérkőzését Znojmóban, sok kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy a válogatott keretben szereplő játékosok részt vehetnek-e az összecsapáson. Ezzel kapcsolatban a válogatott stábja az alábbi közleményt adta ki:

„Az U18 válogatott stáb mérlegelt minden lehetőséget a csütörtöki mérkőzéssel kapcsolatban, és a csapat érdekeit legfontosabbnak tartva olyan döntést hozott, ami a legjobban képviseli ezt. Mivel a játékosokat egész évben arra készítettük, hogy bajnokok legyenek, nem foszthatjuk meg őket céljuk elérésétől. Mivel 28.-án, csütörtökön este a válogatott számára fakultatív program van betervezve, ezért a stáb felajánlotta a SAPA Fehérvár AV19 junior keretében szereplő játékosoknak, hogy amennyiben bekerülnek a keretbe, a stáb támogatja, hogy csütörtök este pályára lépjenek Znojmóban. Úgy gondoljuk, hogy ez a döntés szolgálja legjobban a csapat érdekeit és a céljaink elérését.” – tudatta közleményében a válogatott stábja.

Glenn Williamson szövetségi kapitány amúgy a következő fehérváriakat hívta meg a válogatott edzőtáborába, illetve a keretbe: Pados László, Szaller Márk, Vokla Roland, Erdély Csanád, Hamvai Szilárd, Kocsis Ferenc, Láday Tamás, Reisz Áron, Szabó Dániel, Szabó Pál Krisztián, Vincze Péter.

A világbajnokság március 31.-én kezdődik, a magyar válogatott először Litvánia együttesével mérkőzik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik