Sport

A Győrnek a saját játékát kell játszania a sikerhez

Ambros Martín, a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe veretlenül bejutott Győri Audi ETO KC vezetőedzője szerint a siker kulcsa változatlanul az, ha a csapata minél hatékonyabban a saját játékát tudja játszani.

Vasárnap dőlt el, hogy a Győr – amely BL-rekordbeállítással eddigi mind a 12 meccsét megnyerteaz Oltchim Valceával találkozik a fináléba kerülésért. A románok a Krim Ljubljanát nem tudták megelőzni, az FTC-t viszont igen.

„A kupasorozatnak ezen a szintjén nem látok különbséget egyik vagy másik ellenfél között, mind a Valcea, mind a Ljubljana kiváló játékosokból áll, egyre érettebb csapatjátékot mutat, ugyanakkor a döntőbe jutáshoz bármelyiküket le kell tudni győzni” – fogalmazott a spanyol tréner.

Hozzátette: továbbra is meggyőződése, hogy csapatának csak a taktikai megbeszéléseken kell az ellenféllel foglalkozni, a fő feladat az, hogy a Győr a saját játékát mind védekezésben, mind támadásban minél határozottabban képviselje.

„Arra kell tehát törekednünk, hogy kontroll alatt tartsuk a játékot, a mérkőzések teljes hatvan percében fegyelmezetten játsszunk. Akkor van esélyünk a továbbjutásra, ha így teszünk” – mondta Martín. 

A másik magyar BL-középdöntős együttes, az FTC-Rail Cargo Hungaria harmadik lett a csoportjában úgy, hogy az első három fordulót követően még százszázalékos volt, utána viszont – nem utolsósorban azért, mert a korábban sérült Zácsik után Pena és Deáki is kidőlt – három vereség következett. Elek Gábor vezetőedző ezzel kapcsolatban annyit jegyzett meg, hogy amíg csapata bírta erővel, addig tudta állni az ellenfelek rohamait. A tréner hozzátette: a búcsú ellenére nagyon büszke játékosaira.

A Valcea–Győr párharc mellett Larvik – Krim Ljubljana összecsapást rendeznek áprilisban, a BL elődöntőjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik