Sport

Szucsánszki: Nem a mi kezünkben van a sorsunk

ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )
ftc-rail cargo hungaria (ftc-rail cargo hungaria, )

Az FTC-Rail Cargo Hungaria csapata Zvenyigorodban próbálja kiharcolni a továbbjutást a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

A fővárosi lányok számára a képlet egyszerű: csak akkor jut tovább az elődöntőbe a Fradi, ha legyőzi a Zvezda Zvenyigorodot, és a Krim Ljubljana nyer, vagy döntetlent játszik a Valceával. A Ferencváros korábban a szlovén és a román együttes ellen is biztosra mehetett volna, azonban mindkét meccset elbukták Tomoriék.

Ráadásul az orosz túra nem is indult jól, hiszen a csapat a rossz idő miatt lekéste a csatlakozást, így csak hajnalban érkezett meg a meccs helyszínére az FTC, vagyis a lányok edzeni, és vélhetően pihenni sem nagyon tudnak.

Szucsánszki Zita, a Fradi kulcsembere ennek ellenére bízik a sikerben.

“Mindenfélkeéppen nyernünk kell, hogy életben tartsuk a továbbjutási esélyeinket. Onnantól kezdve, hogy mi nyerünk, nem a mi kezünklben van a sorsunk. Nagyon nehéz lesz, a Zsuzsi most kezd felépülni, és kevesen is vagyunk, de megfelelően fel fogonuk készülni.”

A játékos ráadásul arra is kitért, miért bízhatnak a Krim győzelmében, és a továbbjutásban, feltéve még mindig, hogy legyőzik a Zvenyigorodot.

“A Ljubljana valószínűleg el akarja kerülni a Győrt, így nyernie kellene, ebben bízunk, illetve ha mégis valahogy kiesünk,akkor legalább nyolc ponttal. Reméljük, ha a győzelemhez vezető út ha rögös is lesz, és nehéz, de megtudjuk oldani.”

A mérkőzést magyar idő szerint 14 órától rendezik.

Szombaton a Győri Audi ETO is pályára lép: Görbiczék a tétnélküli mérkőzésen a dán Randerst fogadják. A győriek számára az lehet az egyetlen cél, hogy veretlenül lépjenek tovább a következő körbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik