Sport

Vaszari vendégei

A Fehérvár KC balszélsője Vaszari Virág Kocsoláról származik, jóvoltából szombaton 35 kocsolai kézilabdázó palánta izgulhatta végig a Kiskunhalas elleni mérkőzést.

A szélső Kocsolán járt iskolába, és itt ismerkedett meg a sportág alapjaival. Schmidtné Pintér Valéria, Vaszari nevelőedzője mesélt arról, hogy a mérkőzés megtekintése milyen hatással volt a gyerekekre. A kocsolai iskolában jelenleg az elsőtől a nyolcadik osztályig összesen harminc kislány kézilabdázik.

– Óriási élmény volt a gyerekeknek! Volt olyan, aki utána odament a diákönkormányzat vezetőjéhez, és azt mondta neki: „Köszönöm, hogy ebben a csodálatos élményben részesülhettem!” A legtöbb gyerek még életében nem volt NBI-es kézilabda-mérkőzésen. Virág édesanyja nekem kolléganőm, gyakran elmegyünk Fehérvárra férjemmel, aki a kocsolai sportklub elnöke, rendszeresen ott vagyunk a Köfém Sportcsarnokban. Figyelem mindig, hány gólt lő a meccseken, kérdezem anyukáját, hogyan játszott. Mondhatni tudok róla mindent. – nyilatkozta Vaszari nevelőedzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik