Sport

Elfogyott az erő

A férfi kézilabda NB I/B 16. fordulójában az első félidőt megnyerte az ARKSE, ám az 50. perctől már a vendég Tata dominált, és elvitte a két pontot a Köfém csarnokból.

A találkozó első negyede a vendégek szoros, és szigorú védekezéséről szólt. Nem is esett ebben az időszakban sok gól, és az első hét percben mindössze egyszer talált be a fehérvári gárda. Aztán szép lassan, és fokozatosan átvették az irányítást, elsősorban Szvitek Ákos, és Patkós Péter góljainak köszönhetően. A 10. percben egyenlített ifjabb Grőber Mátyás, és utána már a félidő végéig nem volt megállás. A 20. percre már hatgólosra hizlalták előnyüket (13-7) Dolezsál Károly találatával. Ahhoz, pedig, hogy az ARKSE megnyerje a félidőt elévülhetetlen érdemei voltak a kapuban Fodor Péternek is, aki több látványos védést bemutatva bizonyította formáját.

Kétségtelen, hogy a szünet nem tett jót hazai oldalon, mivel egy sokkal erőszakosabb kézilabdát játszó Tata jött ki a második félórára. Két emberhátránnyal indult a játékrész, és ebből jól jöttek ki a vendégek, hiszen kétszer is eredményesek voltak ebből. Egyértelműen feljavultak, míg idősebb Grőber Mátyás tanítványainak teljesítménye fokozatosan esett vissza. A tatai kapusok is sokkal több labdát fogtak meg, ráadásul sokat romlott a kék-feketék védekezési mutatója is. Így egyáltalán nem volt meglepő, hogy a 21 esztendős átlövő Schneider Patrik – aki eddig jobbára junior meccseken játszott – hátára vette csapatát, és a fehérvári térfél szinte minden pontjáról betalált. A tetejébe a mérkőzés fináléjában közel tíz percig gólképtelenek voltak a fehérváriak, ezt, pedig nem bírta el a csapat. A 50. percben Vadász Gergő gólja már tatai előnyt eredményezett, a gyors lerohanások ellenszerét nem találta az ARKSE. Meddővé váltak a hazai támadások, sok volt a pontatlanság, és a feleslegesen elszórt labda. A kiegészítő emberek nem tudták pótolni az elfáradó kezdőket, és a védekezés is szellőssé vált. Kár érte, mert akár még meglepetést is okozhattak volna a tabella 5. helyezettje ellen.

Jegyzőkönyv:

Alba Regia KSE – Tatai AC 27-32 (16-11)

Székesfehérvár, 150 néző

Vezette: Horváth Z., Simó

ARKSE: Fodor – Szvitek 6, Gyimesi 3, Patkós 6 (3), Vasvári 4, Grőber 3, Dreska 4. Cs: Pulai, Lakatos (kapusok), Károlyfi, Dolezsál 1, Hamvasi, Madár, Kovács K., Kónya. Edző: id. Grőber Mátyás

Tatai AC: Czérna – Gróf 1, Schneider 10, Szám 6, Szabó Gy. 1 (1), Basky 2, Kanyó 5 Cs: Varga A. (kapus), Lehőcz, Hajdú 1, Endrédi 2, Vadász 4. Edző: Kiss István

Az eredmény alakulása: 6. p.: 1-2, 12. p.: 7-6, 18. p.: 11-7, 24. p.: 14-8, 28. p.: 15-9, 32. p.: 17-13, 38. p.: 19-16, 44. p.: 22-20, 50. p.: 25-25, 56. p.: 25-28.

Hétméteresek: 4/3 illetve 1/1

Kiállítások: 10 perc illetve 4 perc

Edzőszemmel:

– Alakulhatott volna másképp is, ha van két-három olyan játékosunk, aki minimum azt a szintet tudja megjátszani, mint a kezdőcsapatunkban levők. Nem ez történt, kijött ma a rutintalanság, valamint a hétközi betegségek miatt fizikálisan nem bírtuk végig a mérkőzést olyan fokon, hogy ezen a körülmények fölé tudjunk kerülni. A második félidő 45. percéig partiban voltunk, utána szűkült az a távolság, amelyet a szünetre megszereztünk, és a fáradság győzött felettünk. Nem sikerült visszatartani az ellenfél játékosait, és megérdemelten vitte el a pontokat a Tata. Ettől függetlenül nem vagyok elkeseredve, mert az első negyvenöt percben mutatott játékra alapozva tudunk építeni a jövőben. – id. Grőber Mátyás az ARKSE edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik