Sport

ARKSE győzelem a nyitányon

A férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának első tavaszi fordulójában a vártnál magabiztosabb győzelmet szerzett az ARKSE az Ajka ellen.

Idősebb Grőber Mátyás a fehérváriak vezetőedzője arról beszélt a mérkőzés előtt, hogy a téli szünetben megfogyatkozott a keretük, Koncz Tamás Németországba, míg Reichert Zoltán egy osztállyal lejjebb folytatta. Így aztán tabella 7. helyén álló gárdában először volt a kezdőcsapat tagja ifjabb Grőber Mátyás, aki később bizonyította, hogy nem véletlenül adott számára lehetőséget edző-édesapja. „Nagyon furcsa érzés volt először kezdeni, meg voltam illetődve, és egy kicsit izgultam is. A győzelmünk kulcsa a jól összeszokott csapatjáték volt.” – nyilatkozta a találkozó után a hatgólos irányító-átlövő.

A találkozó első percei inkább a vendégeké voltak, nehezen birkóztak meg ekkor a Paár Olivér-Bajnóczi Máté duóval. A 15. percben egyenlítettek először Patkós Péter hétméterese után (7-7), majd Grőber találata már a vezetést jelentette a fehérváriaknak.  Ezt aztán a későbbiekben már nem engedték ki a kezükből, és a szünetre is háromgólos előny birtokában mehettek. A pihenőt követően lendületesebben nyitott az ARKSE, ám több kínálkozó lehetőséget is kihagytak, és percek alatt feljött egy gólra az Ajka. Igazság szerint a fent említett két játékoson kívül még Pavelka Zsolt volt a vendégeknél, aki valamelyest hozzá tudott tenni csapata teljesítményéhez. Bezzeg a hazai oldalon már sokkal többen nyújtottak átlagon felülit, és nem volt véletlen, hogy lényegében a mérkőzés lefújása előtt tíz perccel már eldőltek a fontosabb kérdések. A fehérváriak szigorú védekezése eredményes volt, míg a lerohanások, és a figurák ültek, és állandósult a hét-nyolcgólos vezetésük. A végére teljesen hitehagyottá váltak a zöld-fehérek, míg a Grőber-tanítványok nem bíztak semmit a véletlenre, és az idei szezon legnagyobb különbségű győzelmét aratták. Külön öröm lehet az ARKSE vezetőinek, hogy a csapat fiataljai végig rendkívül érett játékot nyújtottak.

Jegyzőkönyv:

Alba Regia KSE – Le Belier KK Ajka 34-23 (15-12)

Székesfehérvár, 150 néző

Vezette: Halász, Kovács M.

ARKSE: Pulai – Szvitek 2, Gyimesi 5, Vasvári 7, Károlyfi, ifj. Grőber 6, Dreska 5. Csere: Fodor (kapus), Patkós 6 (4), Madár, Dolezsál 3, Kónya, Kovács K. Edző: Id. Grőber Mátyás

Le Belier KK Ajka: Ignácz – Pavelka 5, Márkus, Bajnóczi 5 (1), Erőss 1, Soós, Paár 9. Csere: Sarmon (kapus), Schmidt 1, Meiczinger, Mékli, Nagy Zs. 1, Huszti 1. Edző: Cziráki Zsolt

Az eredmény alakulása: 6. p.: 2-4, 12. p.: 5-6, 18. p.: 8-8, 24. p.: 11-10, 28. p.: 13-11, 32. p.: 16-12, 38. p.: 19-15, 44. p.: 22-16, 49. p.: 26-19, 53. p.: 28-19, 58. p.: 34-23.

Kiállítások: 6 perc illetve 8 perc

Hétméteresek: 4/4 illetve 1/1

Edzőszemmel:

– Egy edző mindig ilyen szezonkezdetről álmodik. Ezen a mérkőzésen egy kicsit gyengébb volt az Ajka, de azt szokták mondani, hogy mindenki annyit játszik, amennyit az ellenfél hagy számára. Egységes, jó játékot nyújtottunk, a fiúk azokat a taktikai elemeket, amelyeket megbeszéltünk megvalósították. Alapvetően a jó védekezésünk döntötte el a két pont sorsát, mindamellett, hogy remek kapusteljesítményt is láthattunk. Nem állhatunk le, nyernünk kell még mérkőzéseket, hogy nyugodt tavasz elé nézzünk. Szeretnénk a középmezőny közepén végezni. – idősebb Grőber Mátyás az ARKSE edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik