Sport

Újabb amerikai államban legalizálták az online pókert

Immáron háromra nőtt azoknak az amerikai államoknak a száma, ahol legalizálták az online pókert. Delaware és Nevada után ugyanis New Jerseyben is elfogadásra került a törvénytervezet.

Tovább folytatódik az online póker legalizálása az Egyesült Államokban, a harmadik államként New Jerseyben fogadták el azt a törvénytervezetet, amiben az internetes pókert üzletként, mint legális tevékenységként ismeri el – írja a Poker.hu.

Delaware és Nevada után lépett be a képbe az USA minden bizonnyal második legnagyobb szerencsejáték forgalmát bonyolító állama, New Jersey személyében. A hét közepén ugyanis Chris Christie kormányzó aláírta az online pókert legalizáló törvénytervezetet.

Ennek a döntésnek a hatásaként az Atlantic Cityben lévő kaszinók valódi pénzes internetes pókert kínálhatnak a játékosoknak, ellenben egyetlen egy online pókerterem se tűnt még fel, ami élt volna a lehetőséggel, vagy jelezte volna szándékát.

Nevadában 2011 óta legális az internetes póker, még sincs egyetlen egy szolgáltató sem, habár rengeteg cég folyamodott már engedélyért. Ennek oka minden bizonnyal a szintén 2011-ben történt Fekete Péntek néven elhíresült FBI akció, mely gyakorlatilag leradírozta Amerikát az online póker térképéről.

Egyes híresztelések szerint azonban most egyszerre nyílhatnak meg az online termek a három államban, az első „fecskére” ősszel lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik