Sport

Babosék nem bírtak az első kiemelttel

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

Egyes után párosban is búcsúzott Babos Tímea a 235 ezer dollár összdíjazású brazíliai női tenisztornán: a magyar játékos a japán Date-Krumm Kimikóval az oldalán döntő rövidítésben szenvedett vereséget az első helyen kiemelt Anabel Medina Garrigues, Jaroszlava Svedova spanyol-kazah duótól az csütörtöki elődöntőben.

Nem várt könnyű feladat Babos Tímeára és japán társára Brazíliában, ugyan a párosverseny első kiemeltjével kellett megküzdeniük a fináléba kerülésért. Az Annabel Medina Garriuges, Jaroszlava Svedova spanyol, kazah kettős az eső szettben biztosan érvényesítette a papírformát.

Babos és Date-Krumm Kimiko a második játszmában ki tudta használni, hogy az ellenfél sokkal pontatlanabbul játszott, mint a mérkőzés korábbi szakaszában, egy 6-4-es felvonással pedig döntő rövidítésre tudták menteni az összecsapást. A hajrát azonban az első kiemelt bírta jobban, így bejutott a fináléba.

Ezzel eldőlt, hogy a magyarok befejezték a szereplést a brazil tornán, ugyanis Babos és Czink Melinda is kiesett csütörtökön egyesben, utóbbi pedig már az első fordulóban kikapott párospartnerével.

Eredmények – WTA-torna, Florianopolis (235 ezer dollár), elődöntő, páros
Anabel Medina Garrigues, Jaroszlava Svedova (spanyol, kazah, 1.) – Babos Tímea, Date-Krumm Kimiko (japán, 3.) 6-3, 4-6, 10-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik