Sport

AKTIV nyitány az István Királyban

Hetedik alkalommal indította el az ARAK Atlétikai Klub az ARAK AKTIV versenysorozat, amely kellőképpen megmozgatja Székesfehérvár általános iskolásait.

Idén tavasszal is nyolc állomás, nyolc buzdítástól hangos tornaterem lesz a helyszíne az iskolai fordulóknak.

Az István Király Általános Iskola diákjai minden évben lelkesen gyakorolnak a “házi megmérettetésre”. A tét – mint a többi iskolai fordulóban is – a városi döntőbe jutás. Nagy lelkesedéssel vetették bele magukat, és magabiztosan vették az akadályokat a tanulók a kissé átvariált AKTIV feladatokba. Nem véletlen, hiszen a hétvégén 19. bajnoki aranyérmét szerző Babos Rita látta el őket jó tanácsokkal. A harmadik és a negyedik évfolyamosok versenyével indult a reggel. Negyedik évfolyamon szoros csatában a 4/B “Párducok” nyertek a 4/A “Gepárdok előtt. A harmadikasok közül a 3/B “Villám gyorsak” csapata magabiztosan gyűrte le az „A” osztályt. Kiváló eredményeikkel néhol még a mellettük külön csatát vívó idősebbeket is megelőzve esélyeként készülhetnek a városi döntőre.

Utánuk a kisebbek következtek. Az elsősök először vesznek részt az ARAK versenysorozatán, a kezdés a „B”-seknek sikerült jobban. A második évfolyamban viszont egyetlen ponttal tudta csak megelőzni a “Főnix” (2/b) a “Tigriseket”.

Ötödik évfolyamon az „A”, hatodikon a „B” osztály nyert 9-6 arányban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik