Sport

AKTIV: negyedik éve Fehérváron

Káldor András
Káldor András

2013. 02. 18. 16:12

Idén tavasszal is folytatódik az ARAK Aktív program, az ARAK terematlétikai versenysorozata, amely több ezer kisiskolást mozgat meg.

Korábban a témában:

2013-ban új szabályokkal, több iskolával, de a megszokott lebonyolítási formában indul a sorozat.

A verseny célja, akárcsak az előző kiírásoknál: versenyzési lehetőség biztosítása a 6-12 éves gyermekek számára, az atlétika versenyszámainak népszerűsítése játékos formában. A megmérettetés időpontja 2013. február 26.-március 26. Az iskolai fordulók után a városi döntőre 2013. április 13.-án a Köfém csarnokban kerül sor.

Idén az eddigi nyolc meghívott iskola helyett Székesfehérvár minden általános iskolája részt vehet a küzdelmekben. Az iskolai fordulók győztesei nem jutnak automatikusan a döntőbe, hanem az eredmények összesítése után a legjobb nyolc iskola győztes osztályai versenyeznek a döntőben. Nyolc fő helyett tíz fő nevezhető, de nyolcan versenyeznek, a csapattagok, pedig versenyszámonként tetszőlegesen cserélhetők. Az 1.-2. évfolyamon tetszőleges a fiúk-lányok aránya, míg a 3.-6. évfolyamon maximum nlgy fiú lehet egy időben a pályán.

Az iskolai fordulókban a következőek a versenyszámok: gát-váltó, elugrások, kislabda hajítás, felugrások (új!), medicin lökés..

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.