Sport

AKTIV: negyedik éve Fehérváron

Idén tavasszal is folytatódik az ARAK Aktív program, az ARAK terematlétikai versenysorozata, amely több ezer kisiskolást mozgat meg.

2013-ban új szabályokkal, több iskolával, de a megszokott lebonyolítási formában indul a sorozat.

A verseny célja, akárcsak az előző kiírásoknál: versenyzési lehetőség biztosítása a 6-12 éves gyermekek számára, az atlétika versenyszámainak népszerűsítése játékos formában. A megmérettetés időpontja 2013. február 26.-március 26. Az iskolai fordulók után a városi döntőre 2013. április 13.-án a Köfém csarnokban kerül sor.

Idén az eddigi nyolc meghívott iskola helyett Székesfehérvár minden általános iskolája részt vehet a küzdelmekben. Az iskolai fordulók győztesei nem jutnak automatikusan a döntőbe, hanem az eredmények összesítése után a legjobb nyolc iskola győztes osztályai versenyeznek a döntőben. Nyolc fő helyett tíz fő nevezhető, de nyolcan versenyeznek, a csapattagok, pedig versenyszámonként tetszőlegesen cserélhetők. Az 1.-2. évfolyamon tetszőleges a fiúk-lányok aránya, míg a 3.-6. évfolyamon maximum nlgy fiú lehet egy időben a pályán.

Az iskolai fordulókban a következőek a versenyszámok: gát-váltó, elugrások, kislabda hajítás, felugrások (új!), medicin lökés..

Ajánlott videó

Olvasói sztorik