Sport

Győzelemmel búcsúzott a Volán

Az utóbbi fordulók gyengélkedése után az idény utolsó hazai EBEL-meccsén az Innsbruck ellen végre győzelmet ünnepelhetett a SAPA Fehérvár AV 19 csapata.

„Csodák nincsenek, a csapat alapvetően ugyanaz marad, mint eddig volt, de ez a csapat sokszor bizonyította már, hogy képes a jó teljesítményre. Ebben a szezonban sokszor nem sikerült megoldani a feladatot, de mindenképpen szeretnénk pozitívan búcsúzni.” – fogalmazott Énekes Lajos másodedző a találkozó előtt.

Pozsgai Tamás nem épült fel, helyette újra Varga Arnold került a keretbe. Egy újabb újoncot is kipróbáltak a fehérváriak, méghozzá a junior EBEL-csapat edzői szerint a jelenleg legjobb formában lévő játékos, a saját nevelésű Tóth Gergő kapott bizonyítási lehetőséget. A 19 esztendős támadó 40 junior EBEL-meccsen 53 (27+26) pontot szerzett eddig.

Plexitöréssel kezdődött a bemelegítés, a vendégek szinte az első kapura lövésükkel szétlőtték a kapu mögötti plexit, de szakszerűen, és gyorsan pótolták a pályamunkások, így nem rajtuk múlott, hogy némi késéssel indult a találkozó. Tóth Gergő kis híján góllal mutatkozott be, első lövése alig kerülte el Patrick Machreich kapuját. Veszélyesebben támadott a Volán, de a helyzetek kihasználásával a negyed ezen, szakaszában hadilábon álltak. Bezzeg a vendégek, alig lőttek kapura, ám Florian Pedevilla egy kipattanót bevágott a 7. percben. Majd jóformán még ki sem írták a villanyújságra a gólszerző nevét, amikor Pedevilla újfent betalált egy védelmi megingás után. Nyomott a Fehérvár, és a 13. percben Magosi Bálint lövése után a belső kapuvasról pattant ki a pakk. Három perc múlva azonban már örülhettek a kék-fehér hívek, méghozzá duplán! Előbb Frank Banham használt ki egy rossz váltást, majd 23 másodperc telt el, és Kyle Bailey is feliratkozott a góllövők közé, két lépésről lőtt a hálóba. A slusszpoén, pedig Sille Tamás nevéhez fűződik, a Volán és az EBEL korelnöke szinte az alapvonalról szánta el magát lövésre, és a pakk Machreicht mamutját érintve csúszott a kapuba.

A középső harmad úgy kezdődött, hogy az innsbrucki kapu előtt Vas Márton hagyott ki ordító helyzetet, az ellentámadásból viszont bevették Adam Munro ketrecét a tiroliak – igaz Hetényi Péter rendesen lemaradt Bryan McGregorról. És, hogy folytatódjon az első húsz perc sormintája jött az újabb vendéggól, méghozzá megint csak a némi fehérvári segítséggel, Francis Lemieux szinte a semmiből juttatta előnyhöz csapatát. Szerencsére akárcsak az első húsz perc végén most is a csattanót a hazai gárda szolgáltatta. Előbb Filip Novak pókhálózta ki Banham átadása után a ketrec felső részét, majd alig egy perc múlva Tyler Metcalfe talált be.

A záró harmadra percre a Volán összekapta valamelyest a védekezését, és a 44. percben újabb gólt szerzett. Ekkor Ladislav Sikorcin passzából ismét Novak volt eredményes. A gól után továbbra is nyomás alatt tartották ellenfelüket, majd az 54. percben Bailey ugrott ki a szellősen védekező piros-fehérek között, de szabálytalanul állította meg Jonathan Insana. A jogos büntetőt a sértett végezte, de lövését Machreich hárította. A vendégek is megkapták az esélyt szűk egy perc múlva, Orbán Attila szabálytalansága után Alexander Höller lőhetett büntetőt, de Munro hárítani tudta. Egy perccel a vége előtt Patrick Mössmer is betalált, de ez csupán a szépítéshez volt elég.

A SAPA Fehérvár AV 19 pénteken Ljubljanában, az Olimpija otthonában zárja az ide EBEL-szezont.

Jgyzőkönyv:

SAPA Fehérvár AV 19 – HC TWK Innsbruck 6-5 (3-2, 2-2, 1-1)

Székesfehérvár, 2854 néző

Vezette: Erd, Jelinek, Dreier, Ettlmayr (osztrákok)

Fehérvár: Munro – Orbán, Sille 1, Magosi (1), Bailey 1, Benk (1) – Durco (1), Pratt (1), Novak 2, Sikorcin (2), Banham 1 (1)– Hetényi P., Horváth A., Kovács Cs., Vas M., Sofron – Tokaji, Varga A., Tóth G. (1), Metcalfe 1 (1), Mihály Á. (2). Vezetőedző: Jan Neliba

Innsbruck: Machreich – Pittl, Insana (1), Schennach, Bartlett (1), Höller (1) – Switzer, Manavian, Echtler, Lemieux 1 (1), Mössmer 1 – Stern, Pedevilla 2 (1), Hörtnagl (1), Fox (3), McGregor 1 – Schennach, Steiner. Vezetőedző: Daniel Naud

Kiállítások: 6 perc illetve 8 perc

Edzőszemmel:

– Elsősorban a szurkolóinknak szeretnék köszönetet mondani kitartásukért, akkor is mellettünk voltak, ha sikeres volt a csapat, és akkor is, ha kevésbé. Ezért volt különösen fontos számunkra a mai mérkőzés, és nem véletlenül hangoztattam a csapatnak a találkozó előtt, hogy jó lenne büszkén, és becsülettel búcsúzni hazai pályán. Természetesen csalódott vagyok, mert nem tudtunk bejutni a rájátszásba, ez a közönség megérdemelte volna, hogy ott még szurkolhasson a csapatnak, hiszen ez a társaság képes lehetett volna arra, hogy kiharcolja a legjobb nyolcba jutást. – Jan Neliba a SAPA Fehérvár AV 19 vezetőedzője

– Jól kezdtük a mérkőzést, bár ez a jégkorongban nem sok mindent jelent, hiszen nagyon gyorsan változhatnak a dolgok. Így is történt, a hazai együttes észbe kapott, és megfordította az állást. Az igazsághoz tartozik, hogy egyik csapat sem koncentrált hatvan percen keresztül, és ebből mi jöttünk ki rosszabbul. Végül is ez volt az első szezonunk az EBEL-ben, tanulni jöttünk, és ma egy újabb tanulsággal lettünk gazdagabbak. –  Daniel Naud a HC TWK Innsbruck vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik