Sport

Megvesztegették a világbajnok bokszolót?

francois botha (francois botha, )
francois botha (francois botha, )

A dél-afrikai Francois Botha azt állítja, legutóbbi ellenfelének menedzsere 150 ezer dollárt ajánlott fel azért, hogy elveszítse az összecsapást.

A korábbi nehézsúlyú világbajnok február 8-án a világbajnok új-zélandi rögbijátékos, Sonny Bill Williams ellen lépett szorítóba, de máig tisztázatlan okokból a meccs véget ért a 10. menet után, pedig 12-re tervezték az összecsapást.

Nem sokkal később kiderült, hogy Botha doppingolt: a mérkőzés előtt fentermint és benzodiazepint találtak a szervezetében.

A dél-afrikai öklöző viszont megdöbbentő nyilatkozatott tett, miszerint megvesztegette őt Williams menedzsere. Botha azt álíltja, hogy Khoder Nasser lefizette volna azért, hogy feladja a meccset.

“Megállítottak egy parkban, és elvették a telefonom. Ezt követően Nasser felajánlotta, hogy 150 ezer dollárt fizet azért – körülbelül 37 millió forint -, hogy veszítsek. Csak annyit tudtam mondani, hogy nem tehetem” – nyilatkozta Botha.

Nasser azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a dél-afrikai csak kitalálta a történetet, mivel kínos számára, hogy egy olyan bokszoló győzte le, aki előtte csak ötször lépett szorítóba.

“Azt hiszem, még mindig kábult. Legyőzte egy olyan srác, aki eddig csak ötször bunyózott. Ez mind szép és jó, hogy ezeket az állításokat elmondta, de hol hagyta a férfiasságát? Ez teljes őrület. Ha úgy történt, ahogy mondja, miért nem jelentette?” – mondta a menedzser.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik