Sport

Vidi-iksz Belekben

Lejátszotta első edzőmeccsét a Videoton FC Belekben, az orosz első osztályú Tyerek Groznij csapatával 1-1-et értek el a fehérváriak.

A mérkőzés első szakaszában Nikolics Nemanja került többször helyzetbe, de gól nem született, ahogy Gyurcsó Ádám próbálkozása után sem. Több kemény belépő tarkította a találkozót, az első félóra végén Nikola Mitrovics találta el egy szabadrúgás utáni lepattanóból a kapufát. A félidő hajrájában Paulo Vinícius ellen ítéltek tizenegyest, amelyet Adlan Kacajev értékesített.

A második játékrészben Kovács István több ígéretes beadással, illetve lövéssel jelentkezett, de az egyenlítést Mitrovics szerezte. A 60. percben a tizenhatoson belül vette át a labdát, és egy pattanás után a jobb alsóba bombázott. A 67. percben még Alváro Brachi találta el szabadrúgásból a kapufát. Az összecsapás krónikájához tartozik, hogy csereként pályára lépett a tétmérkőzésen legutóbb október elején, a Sporting elleni, 3–0-ra megnyert Európa-liga-meccsen szereplő Stopira is. Rajta kívül a csapat két téli igazolása, Arturo Álvarez és Vítor Gomes is beállt a második játékrészben.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC –Tyerek Groznij (orosz) 1–1 (0–1)
Belek, Törökország.
Videoton: M. Bozsovics – Brachi, P. Vinícius, Caneira, H. Sánchez (Álvarez) – Gyurcsó, Tóth B., Kovács I., Mitrovics (Vítor Gomes), Oliveira (Stopira) – Nikolics N.  (Torghelle)
Tyerek Groznij: Arbi – Polczak, Ferreira, Jatcsenko, Ojala – Kacajev, Makuszewski, Murihin, Píriz – Kadirov (Asahanov), Ahjadov
Gólszerző: Mitrovics, ill. Kacajev (11-esből)

Edzőszemmel:

– Egy nagyon komoly csapat ellen sikerült jó eredményt elérnünk, és a gólunkon kívül is rengeteg helyzetet dolgoztunk még ki, amelyek közül az egyikből még egy szabályos gólt szereztünk, a játékvezető ezt azonban nem adta meg. A Groznij jelenleg az ötödik az orosz bajnokságban, vagyis igen komoly játékerőt képvisel, mi pedig ez ellen a csapat ellen a mai napon kitűnő teljesítményt nyújtottunk, sokszor mi irányítottuk a játékot. Ez mindenképpen remek előjel nem sokkal a szezon kezdete előtt. Amit a meccs előtt kértem a fiúktól, azt maradéktalanul teljesítették, így abszolút elégedett lehetek – nyilatkozta a lefújás után José Gomes vezetőedző a klub hivatalos honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik