Sport

FTC: Megdöglünk a sikerért, még ha serdülőcsapattal is kell kiállnunk!

Szucsánszki Zita (szucsánszki zita, )
Szucsánszki Zita (szucsánszki zita, )

Drámai csatában, spanyol átlövője elvesztését is kibírva egy góllal nyertek a Ferencváros női kézilabdázói a Bajnokok Ligája középdöntő második mérkőzésén vasárnap. Edzői nyilatkozat.

Vasárnap este a dabasi sportcsarnokban vezéráldozattal és egy góllal (35-34) nyert a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében az orosz Zvezda Zvenyigorod ellen. A vezéráldozat ezúttal Nerea Pena, a Fradi spanyol válogatott átlövője volt, aki az első félidő derekén egyszer csak eldőlt, a térdéhez kapott, majd hosszas ápolást követően hordágyon hagyta el a pályát.

Pena szinte biztos, hogy nem játszhat vasárnap a csoportrangadónak számító Krim Ljubljana elleni találkozón, ami azt nézve, hogy Zácsik Szandra és Szekerczés Luca személyében már két remek játékosa is csak a lelátóról szurkolhat a Fradinak nem lesz egyszerű.

A Ferencváros orvosa, Dr. Pavlik Attila a sport24 kérdésére megerősítette: “Nerea Pena sajnos rásérült ugyanarra a térdére, amelyben egy éve elszakadt a kereszt- és oldalszalag is. Még vasárnap este MR vizsgálatot végeztünk a sérült jobb lábán, és a felvétel alapján valószűsíthető, hogy újra elszakadt a keresztszalagja.”

A csapat edzője Elek Gábor a találkozót követően érthetően boldog volt, de mégsem: “Úgy érzem, az első félidőben egy kicsit nagyobb odafigyeléssel talán könnyebbé tehettük volna a magunk számára a meccset. Egy magabiztosnak látszó teljesítményből lett egy szoros félidő, majd egy irgalmatlanul nagy szenvedés a második félidőben. A védekezésünk csak rövid periódusokban működött, a beállós védekezésünk kimondottan gyenge volt. Pena sérülése brutálisan nagy baj számunkra. Rajta kívül két nagyon fontos játékosunk továbbra sem áll a rendelkezésünkre, de azt gondolom, olyan lehetőség van a kezünkben, hogy ha serdülőcsapattal is kell lassan kiállnunk, akkor is meg fogunk dögleni érte. Feltétlenül képesnek tartom rá a csapatot, hogy még egy óriási bravúrt véghezvigyen, de a Ljubljana nagyon erős, nem lehet összehasonlítani egyik középdöntős ellenfelünkkel sem.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik