Sport

Ingyenes lesz a ZTE elleni szombati kupameccs

Szombaton már pályára lép a Videoton FC, a Magyar Kupában fogadják a piros-kékek a ZTE csapatát. A meccsre a belépés ingyenes lesz.

Hazatért háromhetes spanyolországi edzőtáborozásáról a Videoton FC együttese. A piros-kékek már a Paulo Sousát váltó José Gomes irányításával dolgoztak Marbellan. A gárda összesen öt felkészülési mérkőzést játszott eddig, három győzelem mellett egy döntetlen és egy vereséggel. Szombaton 16 órakor a Sóstói stadionban hazai közönség előtt is bemutatkozik a gárda, méghozzá a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, az egykor szebb napokat látott, egyszeres bajnok, jelenleg az NB II Nyugati csoportjában szereplő Zalaegerszegi TE ellen.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elfogadta a két klub kérését, és felcserélte a pályaválasztói jogot, ezért Székesfehérváron rendezik az oda-visszavágós párosítás első felvonását, a visszavágónak egy héttel később pedig Zalaegerszeg ad otthont. A pályaválasztói jog felcserélésére azért volt szükség, mert a zalai stadion gyepszőnyege a nagy havazás miatt jelenleg nem alkalmas a mérkőzés megrendezésére.

A Vidi új vezetőedzője tehát, hazai pályán mutatkozhat be a szurkolóknak, a csapat, pedig látványos támadófocival szeretné megörvendeztetni a kilátogatókat. A klub döntése nyomán nem kell magukkal vinniük bérleteiket a szurkolóknak, ugyanis az év első tétmérkőzését ingyen tekinthetik meg. Így a fedett MOL-tribűn lesz majd nyitva, s mindenki forró teával várnak a Vidi alkalmazottjai.

Ajánlott videó