Sport

A bolgár Dimitar Danchev nyerte a PCA főversenyét

póker (póker)
póker (póker)

Véget ért a PokerStars Caribbean Adventure főversenye, a győzelmet és az 1 859 000 dollárt érő bajnoki címet a bolgár Dimitar Danchev szerezte meg.

Lezajlott a PCA tízezer dolláros főversenye, a bajnoki cím a bolgár Dimitar Danchevhez került, aki ezzel hazája első EPT győztese lett, és nem mellesleg több mint 1,8 millió dollárral lett gazdagabb – írja a Poker.hu.

A nyolcfős döntő asztalt rendezték a PokerStars Caribbean Adventure Main eventjén, az élen az amerikai Jerry Wong kezdhetett, előnye azonban nem tűnt beérhetetlennek.

Elsőként a fiatal portugál Joao Nogueira távozott, nyolcadik helye 165 ezer dollárt ért, és figyelembe véve azt, hogy mindössze 1 dollár 10 centből jutott ki a versenyre, ez mindenképpen remek befektetésnek bizonyult.

Két kanadai követte, Yann Dion és Owen Crowe személyében, aki egyébként egy hármas allinben esett ki az orosz Andrey Shatilovval. Mindkettőjüket a chipleader Wong ejtette ki, aki megerősítette vezető helyét.

A negyedik helyre a tavaly év végén a WPT Montrealon győzedelmeskedő Jonathan Roy végzett, aki most 560 ezer dollár vághatott zsebre. A 2012 novemberében szerzett bajnoki címe 780 ezer dollárt hozott a konyhára, így meglehetősen pluszos két hónap van a háta mögött.

A bronzérem végül mégis Wonghoz került, akivel az amerikai Joel Micka bánt el, ugyanis bár flösshúzóra ment az ominózus partiban, végül két párra javult Wong ászpárjával szemben.

Micka mellett a bolgár Dimitar Danchev jutott a döntőbe, aki a fináléban végig csendben figyelte ellenfelei ténykedését, majd remekül időzítette agresszióját, és a párbajban be tudta darálni Mickát.

Bár az utolsó partit egy coinflip döntötte el, Danchev megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet. A győzelem 1 859 000 dollárt ért, míg Micka 1 190 000 dollárt kapott az ezüstérem mellé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik