Sport

Győztes nyitány a kézilabda-világbajnokságon

Császár Gábor (császár gábor, )
Császár Gábor (császár gábor, )

Mikler Roland vezérletével a magyar férfi-kézilabdaválogatott 32-23-ra győzött a spanyolországi vb első fordulójában Egyiptom ellen.

Eredmény – férfi-kézilabdavilágbajnokság, 1. csoportkör:

Magyarország – Egyiptom 32-23 (17-9)

A magyar gólszerzők: Császár 8 (2), Harsányi 7, Nagy L. 4, Lékai 4, Iváncsik G. 3, Mocsai T. 2, Zubai 2, Nagy K., Schuch

A csoport másik két mérkőzésén:

Spanyolország – Algéria 27-14
Horvátország – Ausztrália 36-13

Első meccs ide vagy oda, a magyar válogatott nem okozott meglepetést. Negatívat semmiképp sem, mert az első perctől kezdve koncentráltan és fegyelmezetten játszott Egyiptom ellen.

Az afrikai csapat szerbek ellen aratott 15 gólos felkészülési győzelme Szerbiában bizonyára a helyi tippmix kiváló oddsainak volt köszönhető (a szerbek 31-22-re verték szombaton Dél-Koreát már a vb-n).

Mikler Roland világklasszis teljesítményt nyújtott a kapuban, a válogatottunk új csapatkapitánya, Harsányi Gergely pedig mindig akkor dobott fontos gólt, amikor arra a leginkább szükség volt. Jól játszott Császár Gábor is, akit a helyi szervezők a meccs legjobbjának választottak.

Folytatás hétfőn Ausztrália ellen.

Élő, szöveges közvetítésünket az alábbiakban olvashatjátok vissza!

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK, A MAGYAR VÁLOGATOTT 32-23-RA GYŐZÖTT!

55-60. PERC: Császár góljával 28-21-re mentek a mieink. A Paris SG-hez igazoló irányító aztán El-Ahmarnak is válaszolt, ekkor már úgy éreztük, megvan a meccs. MIKLER ROLAND még mindig fantasztikusan védett, ő a meccs hőse cím büszke birtokosa. Mocsai Tamás szerezte a 30. magyar gólt. Schuch Timuzsin is betalált a végén, Zubai Szabolcs pedig újabb akrobatikus góllal zárt. Győztünk, megérdemelten!

51-55. PERC: Ancsin kiállításával és Mikler védésével indult az utolsó 10 perc. Youssef sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, Mocsai Tamás viszont emberhátrányban talált be (26-20), stabilizálódott az előnyünk. A félidő 24. percében Zubai belülvédekezése után hetest kaptak az egyiptomiak, de mellément a lövés, talán ez lehetett a lélektani fordulópont. Már csak azért is, mert Császár nagy átlövéssel növelte előnyünket, és Mikler is hatalmas védéssel jelentkezett (27-21).

46-50. PERC: El-Ahmar, megint, már nagyon közeledtek (22-19). Sőt, Iváncsik kapufára lőtte a labdát. Harsányi megint akkor, amikor nagyon kellett, talált be (23-19). Védekezést váltott a magyar válogatott ebben a talán kritikus helyzetben. Haggag nagyon messziről volt eredményes (23-20). Az 50. percben Zubai akrobatikus mozdulattal szerzett gólt, borzasztóan fontos volt (24-20). A játékvezetők passzív játéknál meglehetősen sokáig engedték játszani az ellenfelet.

41-45. PERC: Emberelőnybe került a magyar csapat a félidő derekán, Császár hetessel jelentkezett (21-14). Hagaag nagy gólt, Sanaad kisebbet lőtt, feljöttek 5 gólra, ráadásul emberhátrányban az egyiptomiak. Még jó, hogy Harsányi ismét eredményes volt. A magyar csapat kapitánya mindig a legjobbkor talál be. Megint nagy rohanás volt a pályán, ebből most annyira nem jöttünk ki jól. El-Ahmar is betalált, a 45. percre annyi gólt kapott a második félidőben a magyar csapat, mint amennyit az elsőben összesen.

36-40. PERC: Zein volt eredményes, közelebb jött Egyiptom (18-12). Öt plusz egyet védekezett az afrikai csapat, de Lékai belement a résbe, és be is talált hátrányban, ez nagyon kellett ebben a szituációban, Mikler védése nem különben. Mamduh beállóból talált be, és szorosabban, hatékonyabban kezdett védekezni Egyiptom, ez nem ízlett a mieinknek. A 20. magyar gólt Iváncsik Gergő lerohanásból szerezte, Alaa azonnal reagált (20-14).

31-35. PERC: Öt az öt ellen indul a második félidő. El-Ahmar próbálkozása után Mikler védett nyomban. Yousseffet szórták ki a játékvezetők, miután Lékaival szemben faultolt, Császár pedig büntetett (18-9). Kicsit döcögve indult a második félidő, El-Ahmar hetesét nagy jóindulattal adták meg. Alaa is betalált, Nagy László pedig eladta a labdát, hogy aztán Nagy Kornélt kiállították jogtalanul.

Hamarosan kezdődik a második félidő.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK, 17-9-RE VEZET A MAGYAR VÁLOGATOTT!

26-30. PERC: A félidő hajrája magyar emberelőnnyel indult és Császár hetesgóljával. Azt kell mondjuk, fantasztikusan játszott a magyar válogatott: sikerültek a lerohanások, és az ejtések is jól mentek, 16-8. Emberelőnyben is fejeztük be a félidőt. Lékai 17-8-ra alakította a differenciát, majd Nagy Kornélt a vége előtt 27 másodperccel kiállították. A hetest Mikler kivédte, ez volt a slusszpoén eddigi remek teljesítményéhez. El-Fettuh aztán betalált, 8 góllal vezettünk.

21-25. PERC: A 20. percig 67 százalékkal védett Mikler Roland! Nagy pedig a 22. percben meglőtte a negyedik gólját. Lékai lehetetlen szögből talált be, majd Harsányi 8 másodperc múlva lerohanásból volt eredményes. Ilyenkor látszott, mennyire együtt van a csapat (13-7). Az egyiptomiak többször is talpról alulról próbálkoztak, ebből az egyik be is jött, Mamduh volt eredményes (13-8).

16-20. PERC: Nagyon magabiztos volt a magyar válogatott a mérkőzésen. Erőt demonstrált Nagy László is, aki a 18. percben a harmadik gólját szerezte. Mikler szenzációsan védett továbbra is, majd Iváncsik Gergő találatánál már 5 gól volt a differencia. 10-6-nál Mocsai Lajos kért időt.

11-15. PERC: Egy-két technikai hiba után Essam góljával már 5-4 volt az állás. Császár válaszolt átlövéssel, mi uraltuk a játékot. Mikler remekel, Harsányi pedig ejt, hirtelen visszavettük a háromgólos különbséget (7-4). Továbbra is nagy volt a rohanás, Császár góljára rögtön reagált Islam (8-5).

6-10. PERC: Nagy László gólja után időt is kért a 7. percben az egyiptomi kapitány. Hetesből szerezték az első gólt az egyiptomiak (4-1). Aztán felpörögtek az események, az afrikai csapat is felvette a ritmust (5-3). Mikler továbbra is jól véd.

0-5. PERC: A mieinké az első támadás, de csak a második volt eredményes. Mikler védése után indultunk meg, Nagy László pedig megszerezte első gólját (1-0). Érdekesség, hogy Császár Gábor a szélen kezd. Nagy Kornél lőtte a másodikat. Jól védekeztünk az elején, az egyiptomiak idegesek voltak, Harsányi találatával már 3-0-ra vezettünk.

A világbajnokság egyik magyar főszereplője lehet Nagy Kornél, az átlövő várakozásait ide kattintva lehet meghallgatni.

Sok magyar drukker van a csarnokban, ez sokat segíthet a mieinknek.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés Madridban!

Mocsai Lajos együttese olimpiai negyedik helyezettként, egyben egy rendkívül motivált és egységes csapatként vág neki a spanyolországi világbajnokságnak.

A mester általában úgy készíti fel csapatait a világeseményekre, hogy a csúcsforma nem feltétlenül az első mérkőzéseken mutatkozik meg. Ennek ellenére, és annak davára, hogy a szerbeket 15 góllal verte nemrég egy edzőmeccsen Afrika harmadik legjobb gárdája, az első meccset bizony illene megnyerni.

A mieink keretéből a szombati meccs délelőttjén Liszkai Szilveszter kapus került ki, így csak szegedi hálóőrök állnak majd a magyar kapuban.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged)

Jobbszélső: Harsányi Gergely (Grundfos Tatabánya)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Pick Szeged), Krivokapics Milorad (Cimos Koper, szlovén), Mocsai Tamás (Hannover Burgdorf, német), Nagy László (MKB Veszprém)

Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Lékai Máté (Celje, szlovén)

Beállók: Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

Balátlövők: Nagy Kornél (Dunkerque, francia), Putics Barna (VfL Gummersbach, német)

Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick Szeged)

Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik