Sport

Plusz kettő után, mínusz négy

A SAPA Fehérvár AV 19 hiába vezetett két góllal a záró harmad előtt a címvédő otthonában, a Linz huszáros hajrával fordítani tudott.

Az első húsz percben hiába jutott el mindkét csapat a kapuig, ott a kapusok útjukat állták. Ennek ellenére a vendéglátók kénytelenek voltak hálóőrt cserélni a szünetben, mert David Lenevau megsérült, kórházba szállították, így a második harmadra Lorentz Hirn foglalta el a helyét. Pedig milyen szépen indult a középső játékrész. Előbb a 24. percben Magosi Bálint, majd a 29. percben Frank Banham volt eredményes, vastagon felavatva így Hirnt. A záró harmadban gyorsan csökkentette hátrányát a Linz, Andrew Hedlund góljával. Majd a meccsen először, de mindjárt 2+2 perccel a büntető padra küldött Magosi Bálint kiállításából hármat kibekkelt a Volán, de Rob Hisey lövésével szemben már tehetetlen volt Adam Munro. Az 59. percben már a hazai csapatnál volt az előny, Curtis Murphy Gregor Baumgartner passzát értékesítette. Ezután Jan Neliba lehozta kapusát, de válaszul jött az újabb hazai találat, az üres kapus gólt, pedig Brian Lebler lőtte.

Vereségével a SAPA Fehérvár AV 19 a 9. helyre csúszott a tabellán, és három ponttal van lemaradva a rájátszást érő pozíciótól, valamint a Znojmo, és a 7. Klagenfurt csapataitól.

Jegyzőkönyv:

EHC Liwest Black Wings Linz – Sapa Fehérvár AV19 4-2 (0-0, 0-2, 4-0)
Linz, 3750 néző,

Vezette: Erd, Kellner, Johnstone, Smeibidlo (osztrákok)
EHC Linz: Leneveu – Murphy 1, Luke R., Lebler 1, Ouellette (2), Irmen (2) – Hedlund 1, Mayr, Baumgartner (1), Hisey 1, Leahy (1) – Dorion, Mitter, Meier, Kopfler, Engelhardt – Scholz, Fechtig, Sprannring, Luke P., Mairitsch. Vezetőedző: Rob Daum.
SAPA Fehérvár AV 19: Munro – Orbán, Sille (1), Magosi 1, Bailey, Benk (1) – Pratt, Hetényi P., Metcalfe, Johansson (1), Banham 1 – Pozsgai, Horváth A.,Ladányi, Vas M., Sofron – Varga A., Hajós, Kovács Cs., Sikorcin, Mihály Á. Vezetőedző: Jan Neliba.
Kiállítások: 2 illetve 6 perc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik