Sport

A győzelem volt a lényeg

Könnyen felejthető játékkal, a 14. fordulóban is veretlen maradt hazai pályán az Alba Fehérvár a tabella alsó régiójában tanyázó Szeged ellen.

Utolsó alapszakaszbeli hazai mérkőzéséhez érkezett az Alba Fehérvár, így bajnokit legközelebb március elején láthatnak a fehérvári szurkolók a Vodafone Sportcentrumban. Más kérdés, hogy a csarnok felújítása biztosan nem kezdődik el mostanában, így biztossá vált, hogy az idényből hátralevő meccseket is itt játssza a csapat. A vendégek még Molnár József irányítása alatt szenvedtek harmincegy pontos vereséget otthonukban a fehérváriaktól (68-99), ám azóta változások történtek a szegedi kispadon. Molnár helyett az egykori klubalapító, és a csapathoz hosszú idő után visszatérő Bonifert Domonkos vette át a karmesteri pálcát, és rögtön a Falco elleni sikerrel le is tette a névjegyét a Tisza-parti gárda élén. Azzal tisztában vannak, hogy a rájátszásért folytatott harc komoly erősfeszítésekre készteti őket, hiszen jelenleg csak a 11. helyen állnak. Ennek ellenére Bonifert a mérkőzés előtt bizakodónak tűnt. „Egy jó meccset akarunk játszani, és sikerélményeket szeretnénk gyűjteni.” – mondta a meccs előtt. Az Albában ott volt a parketten Szabó Zsolt, akinek lábfejsérülése miatt kérdéses volt a szereplése, de végül vállalta a játékot.

Bár aránylag szorosnak tűnik az első tíz perc, ez csupán az Albán múlott, hiszen amolyan húzd meg – ereszd meg játékot játszottak ellenfelükkel. Amikor egy kicsit már nagyobb előnyt harcoltak volna ki, utána lazítottak védekezésükön, és előfordult olyan, hogy egy pont is volt a csapattok között. Mindenesetre Brandon Wood aránylag hamar elérte a tízpontos határt ebben a játékrészben, de Damian Hollisra sem lehetett panasz, ő nyolcig jutott. Távolról pontosnak bizonyultak a dobások, öt hármast is elejtettek a fehérváriak tíz perc alatt. A folytatásban nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt az Alba, és pillanatok alatt tíz pont fölé nőtt a különbség. Igaz ez az állapot nem tartott sokáig, mivel ismételten jött a könnyelműbb védekezés, amely azt eredményezte, hogy a Szeged ellenfele nyomába eredt, és megközelítette négy pontra (41-37). Hullámzott a Dzunics-tanítványok teljesítménye, igazából az volt az érzése az embernek, mintha nem vették volna komolyan a szokatlan, barna szerelésben játszó vendégeket.

Ronald Moore az első húsz percben öt gólpasszal vétette magát észre, ám „pontatlan” maradt, de ezt a hiányosságát a nagyszünet után két perc alatt pótolta, mivel két duplát, és egy triplát is dobott. Supola Zoltán nem hagyott kétséget a felől, hogyha jó napot fog ki, akkor bizony nincs olyan, aki megállítsa. Jól szórt kintről, és védekezésben is sokat tett hozzá csapata játékához. Láthatóan jót tett a pihenő, mert pörgősebben játszottak, de még ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy leszakítsák a palánk alatt jól muzsikáló szegedieket. Aztán a negyed végére csak sikerült tizenkét pontos vezetést összehozni, és ez már jó alapot adhatott a záró tíz percre. Ám, mégsem így alakult, mert ismételten jött a lazábbra vett játék, és csupán annak köszönhette győzelmét az Alba, hogy mindig volt a csapatból olyan, aki betalált, és nem tudott túlságosan közelebb férkőzni a Szeged, amely így is tíz ponton belül tudott maradni a végére.

Jegyzőkönyv:

Alba Fehérvár – SZTE-Szedeák 93-84 (33-26, 16-18, 22-15,

Székesfehérvár, 2050 néző

Vezette: Kapitány, Benczur, Ádám J.

Alba Fehérvár: Moore 9/3, Wood 18/12, Hollis 20/6, Szabó Zs. 9/3, Keller Á. 10 Cs: Lekli 8, Supola 10/6, Juhos 3, Bódi 2, Medve 4. Vezetőedző: Dzunics Braniszlav

Szeged: Fekete 11/3, Gurley 24/6, Jones 7, Dukics 25/15, Csorvási M. 17 Cs: Vida M., Kiss Zs., Tanács, Csorvási L. Vezetőedző: Bonifert Domonkos

Az eredmény alakulása: 3. p: 7-2, 6. p.: 15-13, 9. p.: 26-20, 12. p.: 39-29, 15. p.: 41-37, 18. p.: 47-40, 22. p.: 56-46, 25. p.: 56-51, 28. p.: 64-57, 32. p.: 75-63, 35. p.: 79-69, 38. p.: 88-75.

Edzőszemmel:

– Hoztuk a kötelezőt, de helyenként lehetett látni, hogy nem tett jót a csapatnak a szünet. – Dzunics Braniszlav az Alba Fehérvár vezetőedzője

– Becsületes, jó meccset játszottunk, bátran tükörbe nézhet minden játékosom. – Bonifert Domonkos a Szeged vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik