Sport

Vissza a gyökerekhez

Vaszari Virág az FKC Veszprém elleni felkészülési meccsén szélső létére balátlövőt játszott, sfeladatát kitűnően megoldotta, bizonytja ezt hat akciógólja.

Pénteken nagyszerűen mozgatta a csapatot, kiváló gólpasszokat is adott góljai mellett. Mennyit gyakorlják edzéseken a helyzetek kialakítását?

– Visszajönnek a régi élmények, hiszen fiatalabb koromban az ifi csapatban elsősorban belső pozícióban számítottak rám, így nem újdonság középen játszanom. Most, a felkészülési időszakban szinte folyamatosan itt szerepeltem, mivel kényszerhelyzetbe kerültünk, sérültek, betegek vannak folyamatosan a középső embereink között, illetve Triscsuk Krisztina az EB-n volt. Így tudtunk sokat gyakorolni, és próbáltam ezt most a meccsen is megmutatni.

A tartalékos felállás ellenére fölényes győzelmet értek el a Veszprém ellen, mely taktikai elemek működtek a legjobban?

– Elsősorban a védekezést kell kiemelni, ehhez társult egy nagyon jó kapusteljesítmény is. Harcosak voltunk, egymásnak segítettünk. Ezek voltak a legfőbb erényeink.

A sok hiányzó miatt nyilván nehéz megítélni, de hogy látja, őszhöz képest mennyire léptek előre a csapatjátékban?

– Ezt így valóban nehéz megmondani, hiszen rendre felforgatott csapattal lépünk pályára, de mindenképp érezhető fejlődés. Egy új edző érkezésekor soha sincs úgy, hogy minden azonnal klappol, hanem idő kell amíg minden a helyére kerül. Amit az edzőnk kér, és szeretne látni tőlünk, ha még nem is tökéletesen, de az mostanra egyre jobban visszaköszön a pályán.

Karácsony és Szilveszter között indul újra a bajnokság, ám előbb még a BSE ellen a Magyar Kupában fognak játszani.

– Jövő hét szombaton kerül sor erre a mérkőzésre, ezért bízom benne, hogy addigra a mostani hiányzóink többsége már bevethető lesz. Biztosan nehéz hatvan perc vár ránk, de mindenképp a továbbjutást várjuk el magunktól, hiszen a Budapest SE eddig nyeretlen az élvonalban, így nem engedhetjük meg, hogy éppen az MK-ban ellenünk szakadjon meg ez a sorozatuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik