Sport

FKC siker adventre

Újabb felkészülési mérkőzést játszott a Fehérvár KC, most a Veszprém Barabás KC hagyta el vesztesen a Köfém csarnok parkettjét.

Bár még javában tart a szerbiai Európa-bajnokság a fehérvári kézisek szakadatlanul készülnek a honi pontvadászat folytatására, és emellett kupakötelezettségeikre.

A Veszprém Barabás KC az idei szezonban hazai pályán már megtréfálta a Jensen-tanítványokat, így a közel egy hónap múlva megrendezésre kerülő „hivatalos” visszavágó előtt azért megmutatta az FKC, hogy „ki az úr a háznál”!

A Fehérvár KC megszokott, kezdő csapatának belső hármasát kénytelen volt nélkülözni, hiszen a magyar válogatottal az Eb-n küzdő Triscsuk Krisztina mellett Tilinger Tamara húzódás, Emberovics Míra, pedig betegség miatt nem állhatott a szakvezetés rendelkezésére. Ugyan a vendégek kezdtek jobban, de fokozatosan javult a fehérváriak játéka, és kapusteljesítménye is. A szünetre háromgólos előnyt kovácsoltak, de volt, hogy már öttel is vezettek. A pihenő után még jobban kicsúcsosodott a vendéglátók nagyobb tudása, és magabiztosan győzték le a Győri Audi ETO KC fiókcsapatát.

Fehérvár KC – Veszprém Barabás KC 33-26 (17-14)
Székesfehérvár, 100 néző

Vezette: Kosztend, Tiringer

FKC: Szikora – Németh N. 3, Vaszari 8/2, Németh K. 2, Horváth B. 5, Siti E. 4, Azari 7/2. Csere: Zsigmond V., Lelkes, Becséri 1, Kuhinkó 2. Edző: Pal Oldrup Jensen.

Veszprém: Vígh – Schatzl 4, Tóth E. 5/1, Tóth G. 5, Planéta 4, Sirián 1, Kokas. Csere: Vékássy 1, Hosszú 2, Pelczéder 1, Samu 2. Edző: Róth Kálmán.

Kiállítás: 2 perc illetve 4 perc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik