Sport

Hetet egy csapásra

A Fehérvár Futsal Balogh 2000 csapata a futsal NB II Nyugati csoportjának rangadóján fantasztikus második félidőt produkálva ütötte ki a Ferencvárost.

Ezt a találkozót még a 6. fordulóban kellett volna lejátszani, ám ettől függetlenül mindenki tisztában volt azzal, hogy szinte teljesen mindegy, hogy mikor csapnak össze a felek, a Fradi elleni meccs kiemelkedik a sorból. Megtettek a szervezők mindent annak érdekében, hogy a sportág ünnepe legyen ez a találkozó, ám a csapatok az első félidőben igencsak fukarkodtak a gólokkal. Jelesül egyszer sem rezdültek a hálók, bár ennek érdekében a helyzeteket rendre kidolgozták, ám mindkét oldalon jó formában voltak a kapusok. Így aztán a némileg meglepő félidei végeredmény után a második játékrész elején gyors egymásutánban előbb Tóth Krisztián, majd Balán Gábor vette be két igencsak ajándék-találattal Reveland Zoltán kapuját. Bosszús is volt a sokszoros válogatott hálóőr, mert a védelmet mindkét alkalommal egy-egy eladott labda után lekontrázták a zöld-fehérek. Talán ekkor úgy gondolták a vendégek, hogy kész, vége, é Mikulás előtt egy nappal már puttonyban van a győzelem.

Hát nem így történt, ugyanis Beszédes Sándor vezetőedző időt kért, és összerántotta a piros-kékeket. Kétségtelenül a legjobbkor, mert rögtön utána Gál Dániel bombázott a ferencvárosi kapu közepébe. A 30. percben egyenlített a Fehérvár, Tornyai Tamás ritkán látható szép fejessel küldte a labdát a léc alá. Kovács Áron Dániel a vendégek kapusa hiába nyújtózkodott a labdáért, esélye sem volt. A gól mindenesetre meghozta a vendéglátók támadókedvét, és a 35. percben a fehérváriak egyik ügyeletes gólfelelőse, Molnár Csaba egy kijátszott helyzet után kilőtte a hosszú sarkot. És még nem volt vége! Jött Kovács Norbert, aki a Gál buktatásáért megítélt szabadrúgást úgy lőtte a bal felsőbe, hogy a másik Kovács mozdulni sem tudott. Ezután a zöld-fehérek levitték a kapusukat, és így öten rohamozták Reveland kapuját. Más kérdés, hogy a helyzetig eljutottak, de a gólokat a hazai csapat lőtte a folytatásban is. Előbb a 38. percben Gál duplázott,majd Tornyai lőtt az üres kapuba, és a végén Somogy Szabolcs alakította ki a végeredményt.

Gál Dániel természetesen boldog, és elégedett volt a lefújás után: „Az első félidőben is megvoltak a lehetőségeink, talán hat ziccerem is volt, de ezek nem mentek be, mert a kapusuk jól védett. A második félidőben kellett a nulla kettő, hogy észbe kapjunk, és elkezdjünk játszani.”

Jegyzőkönyv:

Fehérvár Futsal Balogh 2000 – Ferencváros 7-2 (0-0)

Székesfehérvár, VOK csarnok, 400 néző

Vezette: Czinder (Csirke, Horváth Z.)

Fehérvár Futsal Balogh 2000: Reveland – Béres Z., Somogyi Sz. 1, Molnár Cs. 1, Tornyai 2. Csere: Hegedűs F. (kapus), Kovács N. 1, Tóth R., Mudra, Gál D. 2, Kéri, Szegszárdi. Vezetőedző: Beszédes Sándor

Ferencváros: Kovács Á. – Nagy G., Pál M., Molnári, Tóth K. 1. Csere: Kovács L. (kapus), Somorai, Bogár, Kovács N., Balán 1, Huszty, Kozó. Vezetőedző: Lengyel Béla

Edzőszemmel:

– Nem volt egyszerű, mivel már az első félidőben több góllal kellett volna vezetnünk. Utána, pedig jöttek, a két eladott labda után az ellenfél góljai. Azért kértem időt, hogy megnyugtassam a fiúkat, mert akkor még nagyok sok volt hátra a meccsből. Ez hála Istennek sikerült, tudom, hogy ebben a csapatban nemcsak ennyi, hanem még ennél is sokkal több van! Ez a társaság igaz csapat, de még nem érett be a nagy eredményekre, és talán ezért történhetett meg, hogy két helyen is úgy veszítettünk, hogy nem volt jobb nálunk az ellenfél. Ma is nagyon nagy csatát láthattunk, jó ellenféllel szemben, de ahogy múlik az idő talán mind érettebb, és magabiztosabb lesz a játékunk. Az elején még hiányzott az önbecsülés, de ez is lassan kezd helyreállni. – Beszédes Sándor a Fehérvár Futsal Balogh 2000 vezetőedzője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik