Sport

Löke megint a legjobb lehet

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség ismét felállította a férfiaknál és nőknél egyaránt 5-5 fős sportolói legjeit. A drukkerek és a média képviselői december 23-ig szavazhatnak kedvenceikre, hogy eldőljön ki lesz az év legjobb kézise.

Ugyan magyar játékos nincs az IHF listáján, azért van még miért szorítaniuk a győrieknek, hiszen az Audi ETO KC büszkesége, a norvég Heidi Löke ismét ott van azok között a játékosok között, akikre december közepéig voksolhatnak a sportág szerelmesei. A klubcsapat szőkesége 2011-ben már felállhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára és most is csak a szurkolókon múlik, hogy megkapja-e a rangos kitüntetést.

A ’82-ben született beállós, 10 éves korában kezdett kézilabdázni, és 2006 áprilisában debütált nemzetközi porondon, a norvég nemzeti csapatban, éppen Magyarország ellen. Többszörös gólkirály, sőt Európa-bajnokságon és Világbajnokságon is beválasztották már az All-Star csapatba. Nem véletlen, hogy a kisalföldi megyeszékhely közönsége is gyorsan megkedvelte a tehetséges lányt.

Az idei legek szavazásán a következő „ellenfelekkel”, jelöltekkel kell szembenéznie: Bojana Popovic (montenegrói), Alexandra do Nascimento (brazil), Katarina Bulatovic (montenegrói), Andrea Penezic (horvát).

A férfiaknál pedig a következő játékosokra adhatják le voksaikat a rajongók: Kim Andersson (svéd), Mikkel Hansen (dán), Filip Jicha (cseh,) Daniel Narcisse (francia), Julen Aguinagalde (spanyol).

Hogy végül ki nyeri a Nemzetközi Kézilabda Szövetség szavazását, az a 2013-as spanyolországi férfi vb utolsó napján derül majd ki, akkor tartják ugyanis a díjátadó ceremóniát. Mostantól kezdve, december 23-ig tehát érdemes Lökére voksolni!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik