Sport

Videoton: Nehéz meccset várnak a mesterek

Csütörtökön sorsdöntő mérkőzés előtt áll a Videoton FC az Európa-ligában. A KRC Genk elleni siker a csoportkörből a legjobb 32 jutást jelentené számukra.

A találkozó előtt a két csapat vezetőedzője megtartotta a szokásoknak megfelelően sajtótájékoztatóját.

– Tudjuk, hogy milyen csapat a Genk. Komoly múlttal és tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi porondon, elég a tavalyi BL-szereplésére gondolunk. Ennek köszönhetően – illetve a játékosok eladásából is – 28 millió eurós profitra tett szert. Nagyon jó csapat, egyénileg is remek labdarúgók alkotják a keretet. Védekezésből rendkívül gyorsan és eredményesen váltanak támadásba. Az első mérkőzésen egyenrangú ellenfelek voltunk, és akár másmilyen eredmény is születhetett volna. Holnap este mindent megteszünk azért, hogy megragadjuk azt a fantasztikus lehetőséget, amelyhez most olyan közel járunk. Ha sikerül kiharcolnunk a továbbjutást, akkor elmondhatom majd azt, hogy edzőként ez volt az eddigi legfontosabb mérkőzésem. Annyit kockáztatunk, amennyit a Genk játéka enged. Vélhetően annyi kockázatot ők sem fognak vállalni a holnapi mérkőzésen, mint amennyit hazai pályán, hiszen vezeti a csoportot és az utolsó mérkőzését otthon játszhatja majd a Basel ellen. Stopirát leszámítva a legerősebb felállásban léphetünk pályára.” – nyilatkozta Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője.

– A szombati, Cercle Brugge elleni bajnoki vereségen túl kell tenni magunkat, teljesen tiszta lappal kell felállnunk a Videoton ellen. Azt szeretjük, ha a labda nálunk van, fontosnak tartom, hogy a labdabirtoklás aránya a mi oldalunkra billenjen, bár tisztában vagyok azzal, hogy a Videoton arra fog törekedni, hogy a hibáinkat kihasználva szerezzen gólokat. Így lényeges, hogy ne kényszerítsenek bennünket hibázásra, nem szeretnénk megadni annak még a lehetőségét sem, hogy az ellenfél előnyhöz jusson. Visszanéztük a Videoton Basel elleni hazai mérkőzésének felvételét, és ebből kitűnt, hogy nagyon jól védekeznek, erre mindenképpen alaposan fel kell készülnünk. Kicsit erősebben, és egy kicsit másképp kell játszanunk, mint legutóbb. Többet kell a labda után mennünk, de számítok arra, hogy sok szögletet fogunk rúgni, bízom abban, hogy ezekkel zavart tudunk okozni a hazai védelemben. A sorsoláskor arról volt szó, hogy a Basel erősebb lesz, mint a Videoton, nem szabad elfeledni, hogy komoly tekintélyt szereztek a hazai pályán szerzett hat pontjukkal. Nehéz mérkőzés lesz, mind a két csapat a csoportelsőségre hajt, nem lehet csak döntetlenre játszani! – mondta Mario Been a KRC Genk vezetőedzője

Ajánlott videó

Olvasói sztorik