Sport

Alba Fehérvár: Rangadó előtt

Szombaton a jelenlegi listavezető Kaposvári KK csapata érkezik a Gáz utcába, azonban az Alba Fehérvárnak hazai parketten nem lehet más célja – csakis a győzelem.

Nincs könnyű helyzetben Braniszlav Dzunics az Alba Fehérvár mestere, mert többen is kihagyták a hét eleji edzéseket.A Sopronban és Pakson elszenvedett vereségek után megfogyatkozott a csapat. Juhos Levente a paksi meccs bemelegítésének végén rosszul fogott talajt, és részleges bokaszalag szakadást szenvedett. Szabó Zsolt már Sopronban is fájós sarokkal vállalta a játékot, nem volt teljes értékű az utóbbi találkozókon, így ő is kénytelen volt ezek után pihenni.

Ugyancsak kihagyott edzést Damian Hollis is, más kérdés, hogy ő legalább nem sérülés miatt. A magyar állampolgársághoz közel álló bedobót a betegség gyűrte el, gyomorpanaszokkal küzdött. Rajtuk kívül Brandon Wood is megszenvedte a Paks elleni találkozót, ugyanis beletérdeltek a combjába, ő emiatt nem tudott teljes munkát végezni.

A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzés pikantériája, hogy vendég kaposváriak az előszezonban Fehérváron felkészülési meccset is nyertek, 82-77-re. Más kérdés, hogy akkor mindkét csapat alakulóban volt, és a jelenlegi fehérvári légiósok sem dolgoztak a csapattal, mivel a kék-fehérekenél még Cor J. Cox, és Josiah Turner lépett pályára ezen az összecsapáson. Mindenesetre figyelemreméltó a somogyi alakulat idegenbeli mérlege, mivel az eddigi három kirándulásukból mindhárom meccset hozták. Így Körmenden, Debrecenben, és Pécsett is nyerni tudtak. Hazai környezetben, pedig mindössze egy ponttal kaptak ki a Pakstól. Egy biztos, nehéz csata vár a kék-fehérekre!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik